Zistite, ako správne vybrať detské topánky

Zistite, ako správne vybrať detské topánky

Správne detské topánky sú pre zdravý vývin chodidiel vašich ratolestí dôležité a zásadné. Aby ste vybrali tie najlepšie detské topánky, v ktorých sa vaše dieťa bude cítiť pohodlne, je potrebné zvážiť niekoľko faktorov. Nesprávna veľkosť či typ detských topánok totiž môže mať negatívny dopad na detské chodidlo, čo v konečnom dôsledku spôsobuje i ďalšie zdravotné problémy. Zistite, ako správne vybrať detské topánky a podľa čoho sa riadiť.

Čomu musia detské topánky vyhovovať?

V prípade výberu detských topánok by ste mali dodržať určité pravidlá. Vďaka tomu budete vedieť správne vybrať detské topánky do akéhokoľvek počasia, od tenisiek cez šľapky až po gumáky. Prvým z nich je dĺžka nadmerku, teda voľného priestoru, ktorý by detské topánky mali mať na dĺžku. Nadmerok by mal byť dlhý 1 až 1,5cm v závislosti od mäkkosti podrážky (1,5cm by mal byť v prípade mäkších topánok). Toto pravidlo sa vám zíde najmä v prípade objednávania detských topánok z online eshopov. Detské topánky vždy vyberajte tak, že dieťaťu obkreslíte nohu na papier a k rozmeru pridáte nadmerok.

Ďalším pravidlom, ako vyberať detské topánky je správne zvolený materiál. V prípade detských topánok je ideálne voliť prírodnú kožu. Detské topánky z prírodnej kože sú vzdušné, zabraňujú nadmernému poteniu a teda aj vzniku plesňových ochorení nôh.

Zároveň platí, že pre deti sú najlepšie čo najľahšie detské topánky a to najmä vzhľadom na množstvo záťaže, ktoré sú detské nohy schopné zniesť. V prvých (k)rokoch dieťaťa je dôležité obuť mu také detské topánky, ktoré sú podobné chodeniu na boso. Správne zvolené detské topánky posilňujú svalstvo samotného členku i chodidla. Pre dieťa je dôležité zvoliť obuv s ohybnou podrážkou, aby sa v nej dieťa dokázalo správne hýbať.

Nesprávne parametre detských topánok

To, že ste pre vaše dieťa vybrali nevhodné detské topánky si nemusíte všimnúť okamžite. Keďže detská noha má voči bolesti zníženú citlivosť, dieťa vydrží chodiť aj v nepohodlných či malých detských topánkach. O to dôležitejší je výber tých správnych detských topánok. Keďže detská noha je ešte vo vývine, čo znamená, že je tvarovateľná, nesprávne detské topánky môžu nohu deformovať.

Pri výbere detských topánok sa vyhnite najmä špicatým tvarom. Či už vyberáte letné balerínky, alebo zimné čižmy, všetky typy uzavretých topánok by mali mať guľatý tvar s dostatočným priestorom na prsty. Vďaka tomu sa vyhnete najčastejším deformáciám, akými sú napríklad vybočený malíček palec či kladivkové prsty.

Na našom eshope Obuv QUEEN vám ponúkame široký výber detskej športovej obuvi, sandálov, čižiem či ponožiek a pančúch. Nájdete u nás i širokú ponuku kvalitnej dámskej obuvi, pánskej obuvi a tiež výber štýlových doplnkov rôznych značiek. V prípade záujmu neváhajte a navštívte náš eshop ešte dnes.


Štefánikova 1089 /80 02901 Námestovo
tel.: +421919075290

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888