Prečo práve kvalitné oblečenie?

Prečo práve kvalitné oblečenie?

Otázka, prečo nosiť kvalitné oblečenie, azda ani nepotrebuje odpoveď, avšak stále sa nájdu ľudia, ktorí neveria, že práve kvalita oblečenia by mala byť pri nakupovaní rozhodujúca. Nájsť kvalitné oblečenie sa môže zdať jednoduché, avšak i pri téme módy si treba dávať pozor a pozorne si pozrieť zloženie na štítku. Nekvalitné materiály oblečenia môže uškodiť napríklad vašej pokožke či dráždiť dýchacie cesty.

Ako nakupovať kvalitné oblečenie?

Keď nakupujete oblečenie pozerať by ste sa nemali len na štítok s cenovkou, ale i na štítok, ktorí hovorí o zložení a použitých materiáloch na výrobu oblečenia. Viaceré materiály môžu škodiť najmä vašej pokožke či dráždiť dýchacie cesty a rovnako takéto materiály poškodzujú prírodu či životné prostredie. Materiálom, ktorý je vo všeobecnosti nezávadný je bavlna, ktorá sa na výrobu oblečenia používa od nepamäti, veľmi vhodný je i ľan, ktorý je veľmi ľahký a skvelý napríklad na výrobu letných dámskych šiat či dámskych blúzok. Dnešné moderné oblečenie či už z kategórie dámskej módy alebo módy pre pánov si však vyžaduje mnoho krát i použitie iných materiálov, napríklad pre vytvorenie kabátov, zaujímavých nohavíc alebo doplnkov a iných zaujímavých kúskov.

Dôležité je aby oblečenie, ktoré nakupujete obsahovalo, v najlepšom prípade, žiadne umelé látky alebo čo najnižšie percento, ako napríklad polyestru, elastenu či lycry. Tieto materiály nie len môžu dráždiť vašu pokožku, ale i napríklad počas leta zapríčiňovať nadmerné potenie čo môže vyvolať alergické reakcie či ekzémy a začervenanie pokožky. S výberom správnych materiálom sa poraďte u odborníkov na módu (https://www.streedas.sk), alebo si zájdite do kvalitnej predajni oblečenia (https://www.streedas.sk/kontakt/), kde vám radi a ochotne poradia.

Aké materiály by ste malo obsahovať oblečenie na leto?

Najmä leto je ročným obdobím, ktoré môže potrápiť pokožku, pokiaľ si nezvolíte kvalitné oblečenie z kvalitných materiálov. Počas leta sa ľudské telo potí podstatne viac než počas ostatných ročných období, zvoliť si správne oblečenie, v ktorom bude môcť vaša pokožka dýchať by malo byť samozrejmosťou.

Nevhodné sú všetky umelé vlákna ako už spomínaný polyester či elastán, uverejňovaný na štítkoch oblečenia i ako lycra, vyhnúť by ste sa mali i hrubej rifľovine, ktorá môže vyvolať potenie, avšak tenké rifle či trojštvrťové džínsy či šortky sú celkom v poriadku. Skvelými materiálmi na leto je najmä bavlna, ľan a hodváb. Bavlnené tričká a bavlnené šaty či sukne sú tým čo by nemalo vo vašom šatníku chýbať. Ľan je materiál, ktorý krásne vyzerá a skvele sa nosí. Hodváb je zas elegantný, jemný a zároveň pokožku pocitovo ochladzuje. Týmito troma materiálmi by ste určite mali doplniť váš letný šatník.

V našej predajni oblečenia STREEDAS v Žiari nad Hronom nájdete kvalitné pánske oblečenie a moderné dámske oblečenie, ako i luxusnú módu pre mužov a ženy. Nakupovať u nás môžete i prostredníctvom online e-shopu. Neváhajte nás kontaktovať, tešíme sa na vašu návštevu.

Š. Moysesa 425 /65 96501 Žiar nad Hronom
tel.: +421911190780

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888