Aké záhradné altánky máte v súčasnosti na výber?

Aké záhradné altánky máte v súčasnosti na výber?

Altánky tvoria dôležitú súčasť takmer každej záhrady. Ponúkajú príjemný tieň a miesto na relax a oddych. Keďže altánky sú medzi majiteľmi záhrad čoraz populárnejšie, na trhu sú dnes dostupné v rôznych prevedeniach. Vybrať si môžete drevené či hliníkové altánky, moderné altánky alebo romantické altánky v rustikálnom štýle. Ak plánujete kúpu altánku, mali by ste zvážiť niekoľko dôležitých kritérií. Ako teda vybrať správne?

Druhy altánkov

Altánky bývajú všeobecne veľmi obľúbenou súčasťou každej záhrady. Je to príjemné miesto s posedením v chládku pod strechou, ktorá vytvára počas leta v záhrade oázu relaxu a oddychu. Altánok je skvelá vec aj v jarnom či jesennom období. Strieška altánku vás spoľahlivo ochráni pred nepríjemným dažďom a vy tak môžete, teplo oblečení, v záhrade oddychovať aj v tomto období. V súčasnosti nájdete v ponuke altánky z rôznych materiálov.

Jedným z najobľúbenejších druhov sú drevené altánky. Altánky postavené z dreva perfektne zapadnú do každej romantickej záhrady. Keďže drevo je prírodný materiál, svojim vzhľadom drevené altánky záhradu harmonicky doplnia. Je však potrebné dodať, že o drevo ako stavebný materiál pre altánky je nutné sa náležite starať. Na drevené altánky vplýva nie len dážď a sneh, ale i slnko či škodcovia, preto je nutné ich ošetriť najprv impregnačným náterom a následne špeciálnou lazúrou. Impregnačný sprej ochráni altánky z dreva pred hmyzom a škodcami, lazúra zase pred slnečným žiarením a poveternostnými vplyvmi. Altánky by ste mali skontrolovať aspoň dvakrát do roka a znova ošetriť v prípade poškodenia.

Nemenej obľúbené sú dnes i hliníkové altánky. Tento druh altánkom vyniká predovšetkým moderným a štýlovým prevedením, ktoré si nevyžaduje takmer žiadnu údržbu. Altánky z hliníka sú veľmi odolné voči poveternostným vplyvom a zároveň cenovo atraktívne. Hliníkové altánky poskytujú pevnosť, odolnosť a taktiež úsporu priestoru. Zároveň ponúkajú oveľa väčšie možnosti farebného prevedenia a variabilitou stvárnenia. Altánky tohto typu sú lacnejšie a vyžadujú oveľa menej starostlivosti.

Altánky podľa štýlu a prevedenia

Ak chcete, aby vaša záhrada vytvárala dokonalý vizuálny súlad, mali by ste pri výbere altánkov myslieť na štýl, v akom je vaša záhrada ladená. Ak je vaša záhrada skôr minimalistická a okrasná, vhodnou voľbou sú hliníkové altánky. V kombinácií s moderným záhradným grilom alebo záhradným domčekom bude altánok pôsobiť jednoducho no zároveň moderne a nadčasovo.

Drevené altánky sú vhodnou voľbou, ak je vaša záhrada farebná, plná kvetov či plodín. Drevo do takéhoto priestoru výborne zapadne, o to viac, ak sa vo vašej záhrade nachádzajú napríklad preliezky či záhradné hojdačky pre deti.

Ak hľadáte altánky v Košiciach, skvelou voľbou je pre vás Najzahrada.sk. Altánky v Košiciach od našej firmy sú kvalitné, moderné a odolné. Okrem toho vám ponúkame voliéry a koterce pre psov, záhradné domčeky, detské bazéniky a mnoho ďalších produktov. Neváhajte a prezrite si našu ponuku alebo nás kontaktujte.


Rybárska 48 /1 02744 Štefanov nad Oravou
tel.: +421948886988

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888