Viete, ako vyberať správne koterce pre vašich štvornohých miláčikov?

Viete, ako vyberať správne koterce pre vašich štvornohých miláčikov?

Koterce sú obľúbenou a užitočnou súčasťou záhrady každého majiteľa štvornohého krásavca. Koterce sú pomerne bežným a efektívnym riešením, ktoré uľahčuje život majiteľom aj ich psíkom, najmä ak sa jedná o väčšie plemená. Vybrať správny koterec však môže byť ťažkou úlohou. Prečítajte si zopár užitočných rád, ktorými by ste sa pri výbere kotercov mali držať.

Aké veľké by mali byť koterce pre vášho psa?

Hoci sú koterce skvelým riešením pre majiteľov aj ich psíkov, nájdu sa aj takí ľudia, ktorí koterce považujú za týranie. Myslia si, že koterce znamenajú utrpenie pre psíkov. Tento mýtus je, našťastie, pri výbere správnych kotercov, úplný nezmysel. Všeobecne platí, že čím väčšie plemeno, tým väčší by mal byť koterec. Pre malé plemená sa odporúča minimálna veľkosť koterca 2x2 metre, pre väčšie 3x3 metre. Na výške kotercov psíkom až tak nezáleží. Toto rozhodnutie závisí najmä od majiteľa, aby dokázal pohodlne zabezpečiť údržbu koterca či kotercov.

Dnes už na trhu zoženiete naozaj veľké koterce, ktoré ponúkajú najväčším psíkom maximálny komfort, adekvátne priestranstvo a zároveň psíkom poslúžia ako ich súkromné útočisko. Vhodne zvolené koterce sú pre psíkov bezpečným miestom, kam sa radi vracajú a odpočívajú.

Majú význam koterce s výbehom?

Ak potrebujete psíka do koterca zatvoriť vždy len na určitý čas a inak ho nechávate voľne sa pohybovať po záhrade, koterec s výbehom je pre vás zbytočný. Zadovážiť si koterce s výbehom sa oplatí v prípade, ak trávite svoj čas prevažne mimo domova a chcete, aby mal váš štvornohý miláčik možnosť pohybu.

Výbeh by v tomto prípade mal voľne nadväzovať na podlahu koterca s búdou. Najvhodnejší povrch pre výbeh je štrk, tráva či piesok. Plochu koterca by ste mali oplotiť klasickým pletivom, ktoré sa bude tiahnuť od zeme do výšky 1,8 metra.

Na detailoch pri kotercoch taktiež záleží

Pri kotercoch záleží aj na detailoch. Nezabudnite i na to, že vstupná bránka by mala sa mala ľahko otvárať a byť dostatočne veľká. Pre bránku do koterca zvoľte radšej petlicu, ktorú si psík zaručene sám neotvorí. Aby koterce poskytovali psíkom ochranu a pohodlie, aspoň jedna zo štyroch strán by mala byť vyplnená doskami. Takto vyplnená hrana kotercov psíka ochráni pred vetrom.

Dôležitý je aj vizuálny aspekt. Ak chcete, aby koterec vo vašej záhrade nepôsobil rušivo, vyberajte podľa ostatného záhradného vybavenia, ako sú napríklad altánky, pergoly alebo záhradné domčeky. Najlepšie koterce v Košiciach vám ponúka internetový obchod Najzahrada.sk. V našej ponuke nájdete nie len kvalitné koterce v Košiciach, aj záhradné hojdačky, domčeky, altánky či záhradné grily. Neváhajte a navštívte náš eshop alebo nás kontaktujte ešte dnes.


Rybárska 48 /1 02744 Štefanov nad Oravou
tel.: +421948886988

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888