Prečo je kosenie trávy nevyhnutné?

Prečo je kosenie trávy nevyhnutné?

S trávnikom je to ako s vlasmi. Pravidelné kosenie trávy môžeme porovnať s podstrihnutím končekov - zabezpečí to nielen zdravo vyzerajúce vlasy, ale zvýši aj ich hustotu a celkovú kvalitu. Zároveň, permanentné kosenie trávnika slúži ako prevencia voči rôznym druhom mikroorganizmov či baktérií, čo určite oceníte, ak pestujete kvety či zeleninu. Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Laické kosenie trávy

Možno si vravíte, že predsa nič ťažké na kosení trávy nemôže byť, opak je pravdou. Neodborné kosenie trávy môže napáchať škody. Bežný užívateľ trávnika napríklad málokedy tuší, že trávnik sa kosí VŽDY len za sucha, nikdy sa nekosí viac ako tretina z celkovej výšky, a že pred samotným kosením nie je namieste po tráve chodiť. Tieto a mnohé ďalšie princípy správneho kosenia trávy najlepšie ovládajú profesionáli.

Tráva kosená profesionálom

Je hneď poznať, kým bola tráva kosená. Precíznosť záhradnej práce odzrkadľuje dokonale upravený trávnik, ale aj orezy stromov či úprava záhonov. Opäť, je potrebné zveriť svoj trávnik do rúk odborníka, ak máte problémy s burinou či rôznymi škodcami. Pre akýkoľvek problém spojený so záhradou je tu špecialista, ktorý sa o všetko s radosťou postará.

Interval kosenia trávy

Nie je trávnik ako trávnik. Existuje niekoľko druhov trávnikov, od čoho závisí aj častosť a nutnosť kosenia.

Bežná tráva v záhrade, ktorá by mala spĺňať ako okrasné, tak aj bezpečnostné normy, je nutné kosiť aspoň raz do týždňa. Dlhší interval medzi koseniami môže výrazne trávnik poškodiť a to najmä z dlhodobého hľadiska. Svedkom zanedbaného trávnika býva burina. Trávnik, ktorý slúži výhradne ako dekorácia, je potrebné kosiť cca 30 krát ročne a to až do 3 cm.

Existujú aj záhrady, ktoré disponujú športovým trávnikom. V takomto prípade vás čaká častejšie kosenie (až cca 50 krát/rok) a to aj do 4 cm. Nejde však o príliš časté prípady.

Spoločnosť REZTON, pôsobiaca v Bernolákove, ponúka vysoko kvalitné služby spojené s rôznymi záhradkárskymi prácami. Vďaka viac ako 16 ročným skúsenostiam ide o ozaj poprednú spoločnosť, ktorá sa vo svojom obore vyzná, o čom svedčí spokojnosť neustále sa vracajúcich zákazníkov. Neváhajte nás teda kedykoľvek kontaktovať. Využiť môžete telefonickú alebo mailovú komunikáciu - pre vás sme vždy dostupní.


Záhradná 337 /6 90027 Bernolákovo
tel.: +421903108159

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888