Leto v okrasnej záhrade - ktoré kvety si vyžadujú viac starostlivosti

Leto v okrasnej záhrade - ktoré kvety si vyžadujú viac starostlivosti

Všetkých milovníkov kvetov určite potešia naše tipy na mesiac júl a august v okrasnej záhrade. Horúce leto a kvety prinášajú so sebou nové povinnosti. Nezabudnite rezať levanduľu a rozmnožujte viac vajgélie. Takisto sa starajte o svoje ruže a hortenzie. Určite to v týchto mesiacoch potrebujú.

Kvety, akými sú ruže a hortenzie určite potrebujú v suchých mesiacoch dostatok živín

Najprv budeme venovať pozornosť kvetom, akými sú ruže. V týchto enormne teplých a tiež suchých dňoch potrebujú dostatok vlahy. Nepodceňte ju. Nezabudnite tiež na hnojenie. Zvoliť môžete napríklad tekuté hnojivo, ktoré je vyslovene určené na ruže. V týchto mesiacoch sa zvykne pri ružiach objaviť aj choroba, akou je čierna škvrnitosť. V tomto prípade vám určite odporúčame chorobu na kvetoch zlikvidovať, čo najskôr. Ešte v počiatočnom a rannom štádiu.

Takisto aj iné kvety, akými sú hortenzie si vyžadujú dostatok živín a vlahy. Najlepšie je, keď hortenzie budete zavlažovať odstátou vodou a najlepšie teda podmokom. Listy a kvety zavlažovať nemusíte. Podvečer a doobeda sú najideálnejšie časy na závlahu. Určite vašim kvetom doprajte aj množstvo živín. K hortenziám najlepšie pasuje hnojivo určené na kyslomilné rastliny. V prípade, že chcete, aby ste mali hortenzie modré, zakúpte hnojivo na modré hortenzie. Dokonca pri hnojení kvetov už ovplyvňujete tvorbu základov nových súkvetí na budúci rok.

Ako naložiť s kvetom, akým je levanduľa?

Nezabudnite aj na fakt, že odkvitnuté kvety napríklad levandule musíte včas odstrániť. Zároveň je fajn vytvarovať kríky do jemného tvaru oblúka. Pokiaľ chcete kvety využívať na výrobu liečivých prípravkov, čajov a iných kozmetických produktov, určite režte úplne rozkvitnuté kvety. V prípade, že si chcete levanduľové súkvetia nechať do zimy, režte ich už skôr. Približne už vtedy, keď vám rozkvitnú prvé dva kvety. Vajgélia je zas vďačným krom do okrasnej záhrady. Je bohato kvitnúca a určite vás v týchto letných mesiacoch nesklame. Je to nenáročná drevina, vhodná aj pre pestovateľov, ktorí sú začiatočníci. Pár horúcich tipov a trikov vám určite dá aj dobré záhradkárstvo.

Starkl Záhradník, s. r. o. je záhradníctvo v Benrolákove. Dodáme vám kompletné návody na to, ako si zabezpečiť prekrásnu a voňavú záhradu. Poskytujeme kvety, ovocné stromy, okrasné kríky, popínavé rastliny, živé ploty a mnoho ďalšieho. Oslovte nás ešte dnes. S nami bude záhradkárčenie zábava.

Senecká cesta 2553 90027 Bernolákovo
tel.: +421245944797

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888