Aké kosačky si vybrať pre pohodlnú a efektívnu starostlivosť o váš trávnik?

Aké kosačky si vybrať pre pohodlnú a efektívnu starostlivosť o váš trávnik?

Dnes môžete nakúpiť kosačky naozaj od výmyslu sveta. Pri výbere je však potrebné orientovať sa najmä na vysokú kvalitu kosačiek, ich výkon či mnohé parametre, ktoré zaručia jednoduchú starostlivosť a kosenie práve pre váš trávnik, pozemok či záhradu. Kým pre niektoré pozemky sú výhodné klasické manuálne či ručne ovládané kosačky, pre iné sú efektívnejšie robotické kosačky či dokonca traktorové kosačky. Viete ako si správne vybrať?

Podľa čoho vyberať záhradné kosačky?

Zvažujete kúpu novej kosačky? Vaše prvé kroky by mali smerovať k overenému predajcovi kosačiek, ktorý vám s výberom kosačky na mieru ochotne pomôže. Na každý pozemok sa totiž hodí odlišný typ kosačky. Na údržbu menších záhrad či trávnikov pred domom postačia aj klasické ručné kosačky, ako napríklad elektrické kosačky či benzínové kosačky alebo obľúbené robotické kosačky, ktoré zvládnu kosenie aj samé.

Nezabúdajte, že ak sa rozhodnete práve pre robotické kosačky, tak ich bude potrebné dôkladne nastaviť pre váš typ trávnika a ich výber je rovnako potrebné prispôsobiť náročnosti terénu, jeho veľkosti či typu kosenia trávy. Na kosenie väčších či náročnejších terénov sú vhodné kvalitné traktorové kosačky. Nie sú nutnosťou, avšak kosenie veľkých plôch vám výrazne uľahčia, zefektívnia a zároveň minimalizujú čas kosenia.

Aké výhody majú traktorové kosačky?

Traktorové kosačky sú čoraz obrúbenejšie. Na správu veľkých trávnatých plôch, futbalových ihrísk či školských dvorov, parkov a iných rozsiahlych trávnatých plôch sú využívané už dlhé roky. Dnes sú čoraz obľúbenejšie aj v rodinných domoch s väčšou záhradou či na chalupách a záhradných chatkách, kde svojim majiteľov výrazne uľahčujú kosenie a postarajú sa aj o skvelý a rovnomerný výzor trávnika.

Pokiaľ máte na záhrade aj množstvo stromov, kríkov či kvetinových záhonov, ktoré je pri kosení potrebné obchádzať, rozhodnúť sa môžete pre kosačky s nulovým polomerom otáčania. Traktorové kosačky s nulovým polomerom otáčania sú známe aj ako ozajstní detailisti vďaka svojej schopnosti rýchlych a pohotových reakcií a ostrého zatáčania. Zároveň, pre dosiahnutie požadovanej presnosti kosenia vám pri kvalitných typoch postačí len jeden prechod traktorovými kosačkami s nulovým polomerom.

Naša firma ROMERX vám ponúka predaj špičkovej záhradnej a komunálnej techniky, v ktorom nájdete všetko čo hľadáte. Pozrite si našu širokú ponuku záhradných kosačiek, v ktorej nájdete elektrické, benzínové či robotické kosačky, ale aj traktorové kosačky a mnohé iné. Neváhajte nás kontaktovať. Radi vám pomôžeme s výberom.


Štefánikova 131 95631 Krušovce
tel.: +421385311122

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888