Rastliny pre potešenie aj podporu zdravia

Rastliny pre potešenie aj podporu zdravia

Pojem rastliny poznáme hádam všetci. Ich rozdelenie a členenie už pozná o niečo menej ľudí. Môžeme si nimi zariadiť celú domácnosť a radosť nám urobia aj v kanceláriách. Rastliny hrajú svoju rolu či už z pohľadu estetiky alebo z pohľadu liečivých účinkov. Sú lepšie rastliny izbové alebo exotické? A prečo by sme mali doma pestovať liečivé rastliny? Poďme sa na to bližšie pozrieť v nasledujúcom článku.

Izbové verzus exotické rastliny

Rastliny sú súčasťou mnohých domácností aj pracovných priestorov. Sú vhodné ako dekorácia, ktorá dodáva priestoru nový rozmer. Členenie rastlín je rôzne. Od izbových rastlín cez popínavé, liečivé až tropické. Za zmienku určite stoja aj exotické rastliny ako Jahodovec obyčajný či Kávovník arabský. Kým niekto si vystačí s bežnými izbovými rastlinami dostupnými na každom kroku pre iného sú zaujímavé práve tie exotické. Každý máme, predsa iný vkus aj štýl. Voľba pri výbere rastlín záleží na individuálnych potrebách každého jednotlivca. Záhradný segment je naozaj široký a nemusíme sa držať iba overenej klasiky. Skrášliť si bývanie môžeme aj bežnými či exotickými rastlinami, ale za zmienku určite stoja, aj tie liečivé. Tie sú rovnako esteticky príjemné s pridaním zdravotných účinkov.

S liečivými rastlinami je podpora zdravia zaručená

Získať z rastlín viac, ako iba estetický efekt sa veru oplatí. Zdravie je téma, ktorá je pretláčaná hádam na každom kroku a v každom jednom priemysle či odvetví. Okrem konzumácie mnohých voľne dostupných tabletiek nie je na škodu si domácnosť zariadiť aj liečivými rastlinami. Obľúbená býva hlavne Mäta jahodová či Mäta mandarínková. Jednoduchý spôsob pestovania je vhodný rovnako v interiéri ako aj v exteriéri. Výsledkom sú listy, ktoré si následne usušíte a voňavý čaj môžete s chuťou konzumovať.

Vynikajúcou liečivou rastlinou je určite aj Medvedí cesnak, ktorý častokrát nájdeme voľne rásť, aj v lese. Pestovať ho môžeme aj na záhrade a o liečivé účinky je postarané. Vhodný ako tinktúra, ale aj ako chutné pesto. Obsahuje množstvo vitamínov a využíva sa nielen v kuchyni pri varení, ale aj pri liečbe mnohých ochorení, ako je prečistenie organizmu, žalúdočné problémy, kŕčové žily či vysoký krvný tlak. Pestovanie liečivých rastlín tak pridáva ďalší rozmer každému pestovateľovi.

Je dobré vybrať si vhodné rastliny či už okrasné alebo liečivé od Ing. Miroslavy Královičovej Petržalovej, ktorá prevádzkuje zásielkový obchod so záhradným materiálom a rastlinami. Vyberte si zo širokej ponuky mnohých druhov rastlín a záhradných dekorácii.


Brezina 401 /21 90843 Čáry
tel.: +421908955405

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888