Balkónové rastliny pre radosť aj starostlivosť

Balkónové rastliny pre radosť aj starostlivosť

Rastliny prinášajú plody aj radosť. Špeciálne tie balkónové rastliny, ktoré dokážu z každého balkóna vytvoriť príjemné miesto pre oddych. Viete však ktoré balkónové rastliny sú tie správne alebo ktoré si vyžadujú minimálnu starostlivosť? Ktoré sú vhodné pre začínajúcich pestovateľov? Kde nájsť odborné rady? V prvom rade by sme mali vedieť, že pestovanie je radosť, tak poďme na to.

Ako na dokonalé balkónové rastliny?

Spríjemniť si svoju domácnosť môžeme v dnešnom svete skutočne rozličnými spôsobmi. Niekedy k tomu postačí aj malý balkón, na ktorom si pomocou balkónových rastlín dokážeme vytvoriť hotové zelené kráľovstvo. Samozrejme v prípade, že máte radi rastliny, kvety a iné plodiny, ktoré sa dajú jednoducho pestovať aj na balkóne. Každý začínajúci pestovateľ už zažil neúspech pri pestovaní. Niekedy to býva nevedomosťou o pestovaní, inokedy môžu byť na vine aj konkrétne semená či nevyspytateľné počasie. Medzi základné balkónové rastliny, ktoré by nemali chýbať na žiadnom balkóne sú muškáty patriace do čeľade pakostovitých. Tie nemusíme ani zložito pestovať, stačí si ich zakúpiť v záhradníctve a doma už len presadiť do kochlíkov, ktoré sa nám páčia. Sú to najčastejšie vyskytujúce sa kvety na balkónoch a svojou farebnosťou skrášlia nejednu domácnosť.

Koľko balkónových rastlín by sme mali mať na balkóne?

Nie je dobré mať hotovú džungľu na balkóne, ale ani jeden osamotený kvietok. Natíska sa, preto otázka, koľko balkónových rastlín je vhodné mať na svojom balkóne? Môžeme mať viacero druhov balkónových rastlín alebo je lepšie sa zamerať na maximálne dva tri druhy? Odpoveď na vyššie uvedené otázky neexistuje. Ovplyvňuje ich totiž hneď niekoľko faktorov. Tým základným faktorom je, že každému sa páči niečo iné. Kým jeden pestovateľ uprednostní farebné muškáty, pre iného je Mandevila červená najvhodnejšou balkónovou rastlinou.

Pre začínajúcich balkónových pestovateľov je vhodné si naštudovať informácie ešte skôr, ako sa pustia do zariaďovania svojho balkónového sveta. Keď aj nemáte chuť stráviť dlhé hodiny študovaním, výborným spôsobom je porozprávať sa priamo s odborníkom na pestovanie. Takýchto odborníkov nájdete aj v predajniach so zameraním na záhradnú techniku a záhradníctva. Pre úspešné pestovanie balkónových rastlín si však vždy zoberte rady od naozaj skúsených odborníkov.

Stavte na kvalitu tých, ktorí nielen vedia, čo robia, ale aj ponúkajú kompletné portfólio produktov, ako je tomu, aj v prípade Ing. Miroslavy Královičovej Petržalovej, ktorá prevádzkuje zásielkový obchod so záhradným materiálom.


Brezina 401 /21 90843 Čáry
tel.: +421908955405

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888