V čom je záhradné tienenie jedinečné?

V čom je záhradné tienenie jedinečné?

Záhradné tienenie či pergoly sú jedinečným riešením pri zastrešovaní terás. Ak hľadáte atraktívne riešenie ako vylepšiť vonkajšie sedenie na záhrade či premeniť terasu na pohodlné a bezpečné miesto, ktoré vás ochráni pred prudkým slnečným či premenlivým počasím počas celého roka, záhradné tienenie či pergoly sú tým najlepším riešením pre vás. Vďaka záhradnému tieneniu nebudete chcieť vašu terasu opustiť ani s príchodom daždivých mesiacov.

Ako vybrať záhradné tienenie či pergol do vašej záhrady?

Pri výbere záhradného tienenia či pergolu pre vašu terasu by ste mali zohľadniť viacero faktorov a zvážiť, na čo budete záhradné tienenie využívať. Dôležité je si odpovedať najmä na otázku či vám postačí tienenie len voči slnku, ktoré sa postará o pohodlie na terase v priebehu prudkých slnečných dní či pri východoch a západoch slnka, a tiež ochráni priestor najmä zhora alebo sa rozhodnete pre tienenie so širším využitím. Záhradné tienenie môžete použiť napríklad pri zhoršenom počasí, ako ochranu pred vetrom, dažďom, snehom alebo v niektorých situáciách i pred zrakom susedov či okoloidúcich, pokiaľ sa váš dom nachádza v blízkosti cesty či inej komunikácie.

Pri výbere záhradného tienenia je podstatné zohľadni miesto, kam záhradné tienenie plánujete umiestniť. V tomto kroku by ste sa mali obrátiť na odborníkov, ktorí vám dokážu vhodne poradiť a navrhnúť najlepšie riešenie pre vaše záhradné tienenie a poradiť s jeho umiestením. Dôležité je si uvedomiť že, napríklad vo vyšších polohách, ako na balkóne či napríklad vo voľnej prírode pôsobia iné poveternostné podmienky než na záhrade alebo prízemí rodinného domu. Pri výbere záhradného tienenia je dôležité vyberať si nie len to najlacnejšie ale najmä kvalitné tienenie, ktoré vám bude dobre slúžiť v každom počasí.

Aké výhody má pevná konštrukcia záhradného tienenia?

Záhradné tienenia majú najčastejšie pevnú konštrukciu, ktorá má za úlohu zabezpečiť ich stabilitu, bezpečnosť a odolnosť. Pergoly či záhradné tienenia tak môžu byť použité ako samostatné stavebné objekty napríklad na záhradách, pri chatách a chalupách či iných stavebných objektoch. Pevné hliníkové pergoly zatienia vašu terasu, spoľahlivo vás ochránia pred dažďom a pokiaľ ku tieneniu doplníte i bočné clony, budete chránení i pred prudkým vetrom či dažďu prichádzajúcemu zo strán. Do interiéru pergoly môžete použiť vnútorné vykurovanie, vďaka ktorému pod ním môžete tráviť príjemné chvíle celoročne, počas horúcich i chladných mesiacov. Záhradné tienenia či pergoly majú široké spektrum využiteľnosti, dne sú vo veľkom vyhľadávané ako pre rodinné domy, tak i pre reštaurácie, bary, či hotely a iné rekreačné zariadenia.

Naša firma ALUSAPRO s.r.o. sa venuje výrobe, poradenstvu a realizácii zimných záhrad, hliníkových pergol v rámci celého Slovensku i v zahraničí. V prípade záujmu o naše služby nás neváhajte kontaktovať.


Štefánikova 1408 /58 90501 Senica
tel.: +421911348748

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888