Zdravotnícke pomôcky pre seniorov zlepšujú kvalitu ich života

Zdravotnícke pomôcky pre seniorov zlepšujú kvalitu ich života


Jeseň života pomáhajú seniorom zjednodušiť zdravotnícke pomôcky. Určené sú pre ľudí, ktorí trpia chronickými problémami, prekonali nejakú vážnejšiu operáciu, sú chorí alebo si potrebujú nejakým spôsobom uľahčiť každodenné fungovanie. Viaceré z nich sú kompletne alebo do určitej miery preplácané zdravotnými poisťovňami. Hodia sa tiež ako darček pre vašich blízkych, ktorým takýmto spôsobom zlepšíte ich dni.

Palička – každodenná kamarátka

Medzi dôležitými zdravotníckymi pomôckami nemôže chýbať palička. V starobe ľuďom dobre padne, keď sa počas chôdze môžu o niečo oprieť. Uľahčuje im to kráčanie a cítia tak oporu, vďaka čomu uľavia kolenám. Veľkou pomocou je pre nich na nerovnom teréne, pretože tam potrebujú viac stability. Nahrádza im tak osobu, o ktorú by sa mohli oprieť a stáva sa ich vernou každodennou spoločníčkou.

Zdravotnícke pomôcky pre uľahčenie chôdze

Okrem paličky môžete starkým uľahčiť chôdzu aj inými zdravotníckymi pomôckami. Po úrazoch sa hodí barla, ktorá dáva človeku väčšiu oporu. Potom sú to chodítka, ktoré môžu mať kolieska alebo si ich seniori pred sebou posúvajú a môžu sa o ne oprieť. Väčšinou slúžia aj ako sedačka, aby si mohli v prípade únavy sadnúť a oddýchnuť si. Tie modernejšie majú i malý košík na nákup alebo potrebné veci.

Nahrievacie vankúšiky

Vo vyššom veku už ľudí trápia častejšie chronické bolesti. Preto medzi obľúbené zdravotnícke pomôcky patria nahrievacie vankúšiky. Tie si priložia na problematické miesta, čo im pomáha pri tlmení nepríjemných pocitov a zároveň aj pri reume. Rovnako ich využívajú na zahrievanie počas chladných dní, takže pre nich majú hneď niekoľko funkcií.

Antidekubické výrobky

Keď máte doma ležiaceho pacienta, vašou najväčšou výzvou je postarať sa o to, aby nemal preležaniny. Medzi zdravotníckymi pomôckami hľadajte antidekubické výrobky, vďaka ktorým predchádzate ich vzniku. Existujú rôzne typy, ktoré môžete prispôsobiť rôznym častiam tela alebo ich dáte na celú posteľ.

Ani v kúpeľni nechýbajú zdravotnícke pomôcky

Veľa úrazov sa stáva v domácom prostredí. Preto by ste aj tam mali seniorom zaobstarať zdravotnícke pomôcky. Ideálne sú rôzne sedačky, na ktoré si sadnú počas umývania. A taktiež nezabudnite na úchytky, ktorých sa držia, aby nespadli na klzkej podlahe.


Spoločnosť Sanitas ZP sídli v Trebišove. Už niekoľko rokov sa zaoberáme predajom zdravotníckych potrieb a pomôcok. V našej predajni nájdete produkty, ktoré sú na lekársky predpis i voľný predaj. Pomôžeme vám s výberom tých správnych vecí, ktoré vám uľahčia každodenný život a pomôžu vám pri vašich ťažkostiach. Našim klientom sa snažíme ponúknuť najmodernejšie a najlepšie pomôcky. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať telefonicky alebo nás príďte osobne navštíviť.

M. R. Štefánika 33A 07501 Trebišov
tel.: +421566723225

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888