Trápi vás vypadávanie vlasov? Dnešné technológie vám s tým dokážu pomôcť

Trápi vás vypadávanie vlasov? Dnešné technológie vám s tým dokážu pomôcť

Vypadávanie vlasov je pre mnohých citlivá téma. Vypadávanie vlasov postihuje hlavne mužov, ale aj ženy. Hoci vlasy vnímame najmä z estetického hľadiska, zohrávajú aj funkciu ochrany pokožky hlavy a slúžia tiež ako izolácia pred horúčavou či chladom. Dnes sú na trhu rôzne prípravky proti vypadávaniu vlasov, ale existujú už aj viaceré účinnejšie metódy.

Dôvody vypadávania vlasov

Dospelý jedinec má priemerne 100 000 -  200 000 vlasov, pričom človeku vypadne denne 100 až 150 vlasov. Vypadávanie vlasov môže mať viacero dôvodov. Za hlavnú príčinu sa považuje dedičnosť, ale patria sem aj hormonálne zmeny, popôrodný stav, stres, trauma, choroby štítnej žľazy alebo obličiek, kožné problémy, chemoterapia, či nedostatok vitamínov a minerálov. Tiež sa môže vyskytnúť ochorenie - androgenetická alopécia, alopecia areata či trichotilománia, ktorá si vyžaduje súčinnosť viacerých odborníkov. 

Liečba vypadávajúcich vlasov

Oslabené a vypadávajúce vlasy si vyžadujú špeciálnu starostlivosť, ktorú zahŕňajú vhodne zvolené šampóny, kondicionéry, rastové séra, vlasové kúry, masky a vody s obsahom kofeínu, keratínu, taurínu či chinínu. Pomáha aj pravidelné podstrihnutie končekov, eliminácia stylingových prípravkov a taktiež suplementácia selénu, železa, zinku a vitamínu A. Ak však starostlivosť nepomáha ani po niekoľkých mesiacoch, odporúčame obrátiť sa na špecializované centrá zamerané na diagnostiku a liečbu vypadávania vlasov. Jedným z nich je NESTORY medical centre v Košiciach.

Vypadávanie vlasov pod dohľadom lekára

V špecializovanom centre zameranom na vypadávanie vlasov ponúkajú konkrétne riešenia a metódy liečby tohto problému, na rozdiel od bežných dermatologických stredísk. V NESTORY medical centre sa okrem diagnostiky venujú transplantácii vlasov, trichopigmentácii či vlasovej mezoterapii pomocou najnovších technológií. Vypadávanie vlasov sa týka mužov, žien aj detí v rôznych vekových kategóriách. Každý pacient má iné zdravotné indikácie a životný štýl, preto ku každému treba pristupovať individuálne, s liečebným plánom šitým na mieru.

NESTORY medical centre sa špecializuje primárne na diagnostiku a liečbu vypadávania vlasov. Okrem konzervatívnej terapie sa venuje transplantácii vlasov, ale aj obočia a či brady, pričom používa FUE techniku pomocou namodernejšieho prístroja Neograf 2.0. Centrum sa zároveň venuje aj estetickej medicíne a dermatológii.

Vojvodská 8 04001 Košice IV
tel.: +421910111041

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888