Ako zlepšujú kvalitu života pomôcky pre seniorov?

Ako zlepšujú kvalitu života pomôcky pre seniorov?

Moderný interiér zväčša myslí len na mladých a zdravých ľudí. Domácnosť sa však musí prispôsobovať ľuďom a ich potrebám, ktoré sa počas života menia. Pomôcky pre seniorov pomáhajú osobám v staršom veku pri mnohých bežných činnostiach. Pomôcky pre seniorov nielen zjednodušujú a uľahčujú život vo všetkých jeho aspektoch, ale tiež robia z domácnosti bezpečnejšie prostredie.

O pomôckach pre seniorov a bezpečnej domácnosti

Najviac úrazov paradoxne vzniká práve v domácnosti, s rastúcim vekom navyše toto riziko narastá. Pomôcky pre seniorov môžu pomôcť mnohé činnosti zjednodušiť, či už človek v staršom veku žije sám alebo v niečej spoločnosti. Dnešné pomôcky pre seniorov, nie sú len pomôcky na chodenie, sortiment myslí aj na oddych, hygienu či stravovanie. Bohatý sortiment pomôcok, nájdete na internetovom obchode Pomôcky pre seniorov.

Pomôcky pre seniorov do kúpeľne

Kúpeľňa je miestom, ktorá môže byť pre staršieho človeka nekomfortná, obzvlášť, ak má vysokú vaňu alebo nevládze dlho stáť v sprchovacom kúte. Jednou zo základných pomôcok pre seniorov je určite stolička do sprchy/vane. Pri výbere stoličky je dobré premyslieť si, kde sa bude používať, aký priestor miesto poskytuje a aké sú vlastnosti stoličky. Stolička by mala mať protišmykové nožičky, operadlá na ruky, hygienický výrez, prípadne opierku na chrbát. Pri pohybe v sprche či vani, môže tiež pomôcť madlo či protišmykové podložky.

S pomôckami pre seniorov k lepšiemu oddychu

Pomôcky pre seniorov sa určite hodia aj do spálne. Líhanie, no hlavne vstávanie patria medzi najnáročnejšie úkony dňa, najmä pri bolestných nebodaj pooperačných stavoch. Na takéto prípady sú tu polohovacie pomôcky pre seniorov, ktoré zjednodušujú pretáčanie a pomáhajú predchádzať preležaninám. Pomôcky na vstávanie nielen uľahčia samotnej činnosti, ale tiež poskytujú oporu pred možným pádom. Pre vyšší komfort ponúka internetový obchod Pomôcky pre seniorov aj vyhrievacie deky, ortopedické vankúše či pomôcky na pohodlné čítanie.

Pomôcky pre seniorov zlepšujú kvalitu života ľuďom v staršom veku a aj ich spolubývajúcim. Zjednodušujú bežné činnosti, ktoré sa vekom stávajú čoraz náročnejšími. Pomáhajú predchádzať zraneniam a dodávajú pocit bezpečia a istoty. Internetový obchod Pomôcky pre seniorov je miesto, kde nájdete všetko pre kvalitnú starostlivosť o ľudí v staršom veku. Ponúka pomôcky na chodenie, do kúpeľne, kuchyne, spálne, ale aj ďalšie pomôcky do domácnosti ako aj elektroniku.

Marhuľová 3205 /5 90028 Ivanka pri Dunaji
tel.: +421950873675

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888