Magnetoterapia – objavte úžasné účinky magnetického poľa aj vy

Magnetoterapia – objavte úžasné účinky magnetického poľa aj vy

Prečo je magnetoterapia považovaná za užitočnú formu rehabilitácie? Vyznačuje sa protibolestivými, protiedémovými (protiopuchovými) a detoxikačnými účinkami. Sú potvrdené aj jej hojivé, protizápalové, myorelaxačné (uvoľňovanie kŕčov a spaziem), vazodilatačné (rozširovanie krvného riečiska), regeneračné a protireumatické účinky. Magnetoterapia je využiteľná pri mnohých ochoreniach a je možná jej aplikácia na rôzne časti tela.

Magnetoterapia a jej význam

Magnetoterapia ako jedna z foriem prístrojovej terapie funguje na princípe vytvorenia umelého magnetického poľa, ktoré následne priaznivo pôsobí na organizmus. Ide o bezpečnú modernú lekársku vedu využívajúcu pulzné nízkofrekvenčné magnetické pole. Jeho aplikáciou sa aktivuje metabolizmus buniek. Čo to znamená? Už mnoho štúdii a výskumov preukázalo, že počas rôznych ochorení dochádza k zmene povrchového napätia na bunkových membránach. Magnetoterapia im zaistí zvýšený prísun živín a kyslíka, čím dochádza k lepšiemu odvodu splodín látkovej výmeny. A to je podmienka ozdravovacieho procesu. Laicky možno povedať, že magnetoterapia stimuluje bunky tak, že začnú kmitať na svojich harmonických frekvenciách. A to vedie k regeneračným a liečebným procesom. Dôvod je prostý – zlepší sa priechodnosť buniek, ktoré sú lepšie zásobované kyslíkom a ostatnými prospešnými látkami. Magnetoterapia teda napomáha k obnove buniek a zlepšeniu procesu látkovej výmeny.

Z histórie magnetoterapie

Zlomeniny, bolesti chrbtice či kĺbov, reuma, časté migrény – to je len veľmi malá ukážka aplikácie magnetoterapie. Je žiadaná nielen pre spomínané účinky, ale aj z dôvodu, že nemá žiadne vedľajšie účinky. Magnetoterapia je príjemná bezbolestivá procedúra, počas ktorej ležíte a relaxujete, pričom na vás bude pôsobiť magnetické pole z rôznych aplikátorov. Magnetoterapia trvá okolo 30 minút a odporúča sa absolvovať ju raz denne, príp. obdeň v spoľahlivom rehabilitačnom centre pod dozorom skúsených odborníkov. Zaujímavosťou je, že magnetoterapia vznikla vďaka preukázanej liečivej sile magnetov. Už v staroveku boli minerály so schopnosťou priťahovať železné predmety považované za vzácne objekty s nadprirodzenými schopnosťami. Napríklad magnetovec si naši predkovia prikladali na rany s cieľom uľahčiť hojenie a odstrániť bolesť. Moderná magnetoterapia začala vznikať až neskôr – po tom, čo vedci z NASA objavili pôsobenie a dôležitosť magnetického poľa. Snažili sa zistiť príčinu tzv. vesmírnej choroby, ktorá postihovala kozmonautov vo vesmíre. Následne sa začali do kozmických lodí inštalovať generátory, ktorých úlohou je vytváranie umelého magnetického poľa.

Vďaka moderným magnetoterapeutickým prístrojom si aj klienti FITCLINIC v Bratislave môžu užívať úžasné regeneračné účinky magnetického poľa. Rezervujte si termín už dnes a nadobudnite stratenú fyzickú aj psychickú rovnováhu. V prípade akýchkoľvek otázok či rezervácie termínu nás kontaktujte.

Seberíniho /9 82103 Bratislava II
tel.: +421918676787

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888