Na čo všetko má hovädzí kolagén priaznivý účinok?

Na čo všetko má hovädzí kolagén priaznivý účinok?

Hovädzí kolagén je kolagénom, ktorý používali už naši predkovia. Najčastejšie bol získavaný z hovädzích kostí. Dnes sa hovädzí kolagén vyrába najmä z kravskej kože, ktorá je známa vysokým obsahom kvalitného kolagénu. Hovädzí kolagén tak priaznivo pôsobí na krásu i zdravie človeka. Jeho pravidelné dopĺňanie je veľmi dôležité a s pribúdajúcim vekom by malo byť samozrejmosťou. Viete na čo všetko potrebuje ľudské telo kvalitný kolagén?

Hovädzí kolagén pre krásnu pokožku i lepšiu funkciu chrupaviek

Hovädzí kolagén vám pomôže k získanie mladistvého vzhľadu i lepšieho zdravia a funkcie kĺbov, kostí či chrupaviek. Samozrejme, nedá sa hovoriť o zázračnej látke na všetko, avšak blahodarné účinky kolagénu sú preukázané. Kolagén je bielkovinou, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele. Nachádza sa v väzoch, šľachách, kostiach, koži, svaloch, kostiach či krvných cievach a zohráva významnú úlohu pri udržiavaní ich štrukturálnej integrity.

Vekom prirodzená hodnota kolagénu v tele klesá. V ľudskom tele sa ho tvorí podstatne menej zhruba od obdobia dovŕšenia dospelosti. Preto je vhodné ho dopĺňať z rôznych zdrojov, ktorými môžu byť potraviny i výživové doplnky. Len z potravy nie je možné telu dodať dostatočnú dávku kolagénu potrebnú pre správne fungovania organizmu. Hovädzí kolagén je tak unikátnym výživovým doplnkom, považovaným za zdroj kolagénu, ktorý telo dokáže rýchlo a jednoducho spracovať a použiť.

Hovädzí kolagén vám pomôže nie len so správnou funkciou svalov, kostí, šliach či chrupavky, ale i s rýchlejšou regeneráciou po úrazoch či operáciách. Kolagén, hovädzí alebo i joint kolagén, je teda jedným z najčastejších výživových doplnkom, ktoré vám lekár odporučí v poúrazových či pooperačných stavoch. Na jeho pravidelné užívanie by ste však nemali zabúdať.

Aké typy kolagénu sú obsiahnuté v hovädzom kolagéne?

Existujú rozličné výživové doplnky s obsahom kolagénu, ako i rozličné druhy čistého či hydrolyzovaného kolagénu. Každý druh pozostáva z rôznych aminokyselín. Hovädzí kolagén je pritom kolagénom, ktorý sa najviac podobá ľudskému kolagénu, tomu, ktorý sa prirodzene tvorí v ľudskom tele. Práve preto je ľahko stráviteľný a telo ho vie rýchlo využiť, samozrejme pokiaľ si vyberiete kvalitný hovädzí kolagén od overeného výrobcu.

Vo všeobecnosti sa rozlišujú tri typy kolagénu, je to kolagén typu I, kolagén typu II a kolagén typu III. Tieto tri typy obsahujú približne 90% všetkého kolagénu, ktorý je zastúpený v ľudskom tele. Kvalitný hovädzí kolagén zvyčajne obsahuje kolagén typu I a kolagén typu III. Tieto dva typy majú za úlohu udržiavať zdravie a štruktúru kostí, svalov, kože, väzov, šliach, krvných ciev a orgánov. Rovnako sú zastúpené i v črevách, čím dopomáhajú správnemu fungovaniu tráviaceho traktu a črevnému zdraviu. Kolagén typu II je však tiež dôležitý, pokiaľ máte problémy s chrupavkami či kĺbmi, kolagén typu II budete rozhodne potrebovať.

GreenPharm je výrobcom, ktorý sa špecializuje na práškové a kapsulové výživové doplnky od kolagénových nápojov až po organické produkty. Sme rodinná firma s viac ako 25 ročnými skúsenosťami v oblasti veľkoobchodu a dodávania produktov do firiem. Neváhajte nás kontaktovať.

Čermeľská cesta 67 /C 04001 Košice
tel.: +421918111043

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888