Prečo by stomatológia mala byť pre vás dôležitá

Prečo by stomatológia mala byť pre vás dôležitá

Stomatológia býva pre mnohých strašiakom. Napriek tomu by ste návštevu zubára nemali odkladať a každoročne absolvovať preventívnu prehliadku. Na stomatológií síce človek nie vždy zažije príjemné chvíle, no v konečnom dôsledku vám návšteva zubára pomôže včas odhaliť a vyriešiť rôzne problémy so zubným chrupom. Zistite, s čím všetkým vám stomatológia pomôže a tiež dôvody, prečo sa návšteva zubného lekára oplatí.

Stomatológia a prevencia

Prvá výhoda, ktorú vám stomatológia a návšteva tejto ambulancie ponúka je včasné zachytenie príznakov choroby zubného chrupu a pravidelné monitorovanie jeho stavu. Navyše to máte úplne zadarmo. Na preventívnu prehliadku má totiž raz ročne nárok každý poistenec nad 18 rokov. Preventívna zubná prehliadka v stomatologickej ambulancií môže včas odhaliť napríklad vznikajúci zubný kaz, zubný kameň či paradentózu. Stomatológ vám tak môže pomôcť odvrátiť poškodenie zubov, prípadne ich stratu. Vďaka návšteve stomatológie sa môžete vyhnúť i nepríjemným bolestiam, zápalom či horúčkovým stavom, ktoré môžu problémy so zubami vyvolať.

Okrem problémov priamo s chrupom dokážu na stomatológií kompletnou prehliadkou ústnej dutiny odhaliť i závažnejšie ochorenia organizmu, akými sú napríklad cukrovka, žltačka, problémy so srdcom či poruchy obličiek.

Vyšetrenie u zubného lekára a poradenstvo

Vyšetrenia na stomatológií bývajú bezbolestné ale dokážu tiež poriadne zabolieť. Pri návšteve stomatológie sa človek bohužiaľ musí vybaviť určitou dávkou trpezlivosti i odvahy. Je však potrebné si uvedomiť, že stomatologické vyšetrenie býva často naozaj potrebné, pretože udržiava chrup zdravý. Zároveň, náhrada chrupu, ktorú má na starosti implantológia, býva finančne náročnou záležitosťou a preto je pravidelné monitorovanie stavu vašich zubov nie len zdraviu prospešné, ale aj efektívne a výhodné.

Stomatológia vám okrem vyšetrení ponúka i profesionálne a odborné poradenstvo ohľadom správnej starostlivosti o zuby. Zubný lekár taktiež v správnom čase odporučí napríklad dentálnu hygienu, nosenie strojčeka či röntgenové vyšetrenie.

Zázrak s názvom estetická stomatológia

Ak je váš chrup v zlom stave a vaše zuby sú zanedbané, pomôcť vám môže estetická stomatológia . Tá ponúka neinvazívne procedúry ako bielenie zubov, ale aj chirurgické zákroky, výplne koreňových kanálikov či iné ošetrenia, ktoré vám pomôžu navrátiť zdravý úsmev vašich snov.

Zubná ambulancia Stonek vám ponúka profesionálnu starostlivosť poskytovanú najlepšími zubármi v Košiciach. Okrem stomatológie vám ponúkame i služby implantológie, dentoalveolárnej chirurgie či estetickej stomatológie. V prípade ak máte záujem o profesionálnu zubnú starostlivosť, neváhajte nás kontaktovať. Náš tím sa o vás postará.

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888