Manikúra v domácej réžii a 6 tipov ako nato

Manikúra v domácej réžii a 6 tipov ako nato

Manikúra vie pridať nielen na prvom dojme, ale aj našej vnútornej spokojnosti. Profesionálnu manikúru nám vedia spraviť v salóne, čo býva vždy príjemným zážitkom. Občas sa ale stane, že si nechty musíme upraviť doma. Prinášame niekoľko jednoduchých tipov, ktoré vám uľahčia manikúru v pohodlí domova.

Odstránenie mastnoty

Aj manikérky v salóne Mona vždy pred nanesením prvej vrstvy laku, najskôr prejdú nechty odlakovačom. To aj v prípade, ak na nechtoch nemáte žiaden lak. Robí sa to kvôli prebytočnej mastnote, ktorá ostáva na nechtoch počas dňa. Lak a manikúra potom vydržia dlhšie. Po pretretí odlakovačom si umyte ruky mydlom, aby ste odstránili odlakovač a aj zbytky mastnoty.

Skracovanie správnym smerom

Nechty skracujte pilníkom, ideálne skleneným. Pri používaní pilníka odporúčame brúsiť len v jednom smere, napríklad sprava doľava. Nechty sú potom menej náchylné na štiepenie či lámanie a vaša manikúra bude mať dlhodobejší efekt.

Kožička na nechtoch

Kožička na nechtoch je pre niektoré z nás v manikúre samostatnou kapitolou. Kožičke v okolí nechtov sa venujte aj mimo manikúry, napríklad počas krémovania rúk, pretože aj tam má koža tendenciu sa vysušovať a praskať. Pred lakovaním kožičku vytvarujte manikérskym drievkom, nič ale nezastrihávajte. Dostanete sa do začarovaného kruhu záderov na prstoch.

Podkladová vrstva

V manikúre nikdy nevynechávajte podkladovú vrstvu. Na trhu je množstvo priesvitných podkladových lakov zameraných aj na rôzne problémy nechtov. Či už výživné laky, proti štiepeniu alebo pre vysoký lesk - všetky docielia vyplnenie a zjednotenie rýh. Podkladová vrstva uchráni nechty pred fľakmi, uľahčí aplikáciu krycieho laku a predĺži trvácnosť manikúry.

Množstvo laku

Jednou z častých chýb pri manikúre je príliš veľa laku. Veľké množstvo laku potom na nechtoch nielenže dlho schne, ale je aj väčšinou nerovný a skoro sa zvykne odlupovať. Množstvo laku na štetci by malo stačiť na prekrytie jedného celého nechtu v troch ťahoch. Medzi jednotlivými vrstvami udržujte časové odstupy, aby stihli zaschnúť. Dosiahnete tak žiarivý a hladký výsledok bez bubliniek.

Vrchná vrstva

Ak chcete dosiahnúť lesklý a trvácny výsledok manikúry, celú procedúru zakončite vrchnou vrstvou. V drogérii nájdete množstvo kvalitných vrchných lakov, ktorých účelom je vašu manikúru iba vylepšiť.

Ak sa však na domácu manikúru necítite, v salóne Mona sa vám veľmi radi o ňu postarajú. Môžete si tam spraviť pekný deň a absolvovať jednu z mnohých skrášlovacích procedúr na kozmetike. Okrem nechtov a pokožky sa vám profesionálny tím kaderníctva zo salónu vie postarať aj o vaše vlasy. Spolupracujú s kvalitnými zahraničnými značkami, navyše dokážu nielen ostrihať a nafarbiť, ale venujú sa aj predlžovaniu vlasov. Salón Mona nájdete v hoteli Barónka. Viac o salóne si môžete pozrieť tiež v galérii a zistiť, čo príjemné vás tam čaká.


Detvianska 6841 /10 83106 Bratislava III
tel.: +421244872218

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888