Prečo je pravidelná dentálna hygiena výhodná?

Prečo je pravidelná dentálna hygiena výhodná?

Keď už kefky či zubné nite nestačia, nastupuje dentálna hygiena. Jedná sa o kompletné a hĺbkové vyčistenie celého chrupu sériou bezbolestných procedúr, ktorých sa nemusíte obávať. Viacerí odborníci sa zhodujú, že dentálnu hygienu je dobré absolvovať aspoň 2x ročne. Ale prečo ju vlastne absolvovať? Dôvody, pre ktoré sa dentálna hygiena oplatí sa dozviete v nasledujúcom článku.

Čo dentálna hygiena vlastne zahŕňa?

V prvom rade je dôležitá pravidelná starostlivosť o váš chrup a ústnu dutinu. Iba pravidelným čistením zubov môžete predísť závažným ochoreniam chrupu, akými sú napríklad zápal ďasien či zubný kaz. Pri čistení zubov zohráva dôležitú úlohu samotná technika čistenia zubov a výber správnych nástrojov na čistenie. Súčasťou starostlivosti zo strany dentálneho hygienika je aj poučenie dospelých i detí o správnej technike čistenia a starostlivosti o zuby.

Profesionálna dentálna hygiena sa skladá z niekoľkých bezbolestných procedúr. Najprv dentálny hygienik ošetrí zuby odstránením zubného povlaku a zubného kameňa, ktoré bývajú pôvodcom ochorenia ďasien i zubov. Zubný kameň a povlak sa spravidla nachádza na zadnej strane dolných predných zubov. Ich odstraňovanie prebieha zub po zube bočnou stranou špeciálneho ultrazvukového prístroja. Zvyšky, ktoré ultrazvukový prístroj neodstráni, odstráni dentálny hygienik ručne škrabkami a kyretami.

Po odstránení zubného povlaku a kameňa zostáva povrch zubov drsný a je potrebné ho preleštiť špeciálnymi pastami a pieskovačom. Pieskovač, alebo air flow je spojenie jemného prášku, silného prúdu vody a vzduchu. Jeho úlohou je zuby vyleštiť a zároveň odstrániť posledné zvyšky zubného kameňa a povlaku. Zuby zároveň zbaví neželaného zafarbenia zubov od nápojov, jedál alebo v dôsledku fajčenia. Poslednou procedúrou dentálnej hygieny je fluoridácia. Jej úlohou je zvýšiť odolnosť vašich zubov, zníženie citlivosti a posilnenie zubnej skloviny.

Výhody dentálnej hygieny

Aj napriek pravidelnému čisteniu zubov v pohodlí vášho domova má profesionálna dentálna hygiena vykonaná odborníkom svoje výhody. Baktérie z prijatej potravy, ktoré zostanú v ústnej dutine aj po domácom ošetrení môžu spôsobovať závažnejšie ochorenia celého organizmu. Vďaka pravidelnej dentálnej hygiene sa tiež vyhnete častým návštevám zubárskej ambulancie a rôznym bolestivým zákrokom. Hoci je potrebné si dentálnu hygienu uhradiť z vlastného vrecka, v porovnaní s nutnosťou operácií, sekania sánky či vloženia implantátov namiesto nenávratne poškodených zubov sú to zanedbateľné výdavky.

Stomatologická ambulancia STONEK vám ponúka profesionálne služby dentálnej hygieny, zubnej ambulancie aj pre deti a široký sortiment služieb akými sú implantológia, estetická stomatológia a iné. Náš tím profesionálov sa postará o váš krásny a zdravý úsmev. V prípade záujmu neváhajte navštíviť náš web a kontaktovať nás.


Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888