Prečo je dentálna hygiena dobrou voľbou pri prevencii pred návštevami u zubára?

Prečo je dentálna hygiena dobrou voľbou pri prevencii pred návštevami u zubára?

Dentálna hygiena je efektívna liečebno-preventívna metóda, ktorej pravidelný výkon zabraňuje vzniku zubného kameňa, zápalu ďasien či paradentóze. Správnou starostlivosťou o zuby, kam patrí aj dentálna hygiena, môžete spomenutým ochoreniam do budúcna predísť a vyhnúť sa nepríjemnejším zákrokom, ktoré si vyžadujú. Dentálna hygiena sa skladá z troch krokov.

Dentálna hygiena 1.krok - Odstránenie zubného kameňa

Dentálna hygiena začína odstránením zubného kameňa. Vo väčšine prípadov pre sú na jeho odstránenie postačujúce klasické zubárske kyrety. Pri hrubšom nánose dentálny hygienik používa ultrazvukový nástroj. Odstránením zubného kameňa sa predchádza odhaľovaniu krčkov (zubný kameň zasahuje do ďasna čo spôsobuje jeho ústup, z čoho vznikajú “odhalené krčky”) paradentóze, zápalom ďasien a ďalších nepríjemností.

Dentálna hygiena 2.krok - Pieskovanie

Povrch zubov po odstránení zubného kameňa nie je hladký, preto ďalším krokom je pieskovanie. Pri pieskovaní používa dentálny hygienik silný prúd vody, vzduchu a jemného prášku, ktorý zuby vyhladí a zároveň zbaví nežiadúcej pigmentácie spôsobenej pitím kávy, červeného vína alebo cigariet. Dentálna hygiena je bezbolestná, no môže byť nepríjemná. Po odstraňovaní zubného kameňa a pieskovaní však príde tá nenáročnejšia a záverečná fáza.

Dentálna hygiena 3.krok - Fluoridácia

Po dôkladnom odstránení zubného kameňa a pigmentových škvŕn prichádza fluoridácia. Dentálny hygienik nanáša na vyčistené zuby gély, pasty, roztoky či laky s vysokým obsahom fluoridových iónov, ktoré sa postarajú o posilnenie zubnej skloviny a podráždené ďasná po zákroku. Dentálna hygiena je hotová.

Po absolvovaní dentálnej hygieny dostanete v ambulancii DentaGroup inštruktáž k správnej ústnej hygiene. Dentálny hygienik vám poradí správnu techniku čistenia zubov, jazyka a medzizubných priestorov. Odporučí vám tiež vhodnú zubnú pastu či ďalšie pomôcky dentálnej hygieny, ktoré by mohli dopomôcť k zdravšiemu chrupu.

Dentálna hygiena a jej účinky môžu byť trvácnejšie, ak sa bude pacient vyhýbať niektorým potravinám či nápojom po dobu 12 hodín. Môže tam patriť napríklad káva, kolové nápoje, džúsy alebo ríbezle, čučoriedky alebo jedlá s vysokým obsahom umelých farbív.

Absolvovať dentálnu hygienu sa odporúča 1-2 krát ročne. Objednať sa na dentálnu hygienu môžete hneď prípadne na preventívnu prehliadku alebo jeden z ďalších zákrokov. Viac o školenom personále sa dozviete tu.

Dentálna hygiena trvá približne 30-60 minút, počas ktorých vám náš dentálny hygienik bude vysvetľovať každý krok, aby bola pre vás návšteva zubárskeho kresla čo najkomfortnejšia.

Drieňová 38 82102 Bratislava
tel.: +421243423433

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888