Kedy je elektroliečba vhodná aj pre vás

Kedy je elektroliečba vhodná aj pre vás

Na otázku či je elektroliečba vhodná aj pre váš zdravotný problém vám najlepšie odpovie odborník terapeut či lekár. Nakoľko sa využíva pri rôznych zdravotných problémoch je lepšie sa poradiť s odborníkom, ako môže pomôcť aj vám. V súčasnosti je veľmi vyhľadávaná nakoľko sa potvrdili jej priaznivé účinky. Efektívne pôsobí pri liečbe u starších i mladých ľudí. Ak napríklad už dlhodobo pociťujete nepríjemné bolesti v svaloch či kĺboch, elektroliečba vám dokáže zmierniť bolesti a pomôže pri ich eliminácii.

Kedy sa najčastejšie využíva elektroliečba?

Výsledky elektroliečby boli kedysi označované ako nepodložené a spochybňované ako pokusy. Dnes sa štúdii elektroliečby venujú mnohí odborníci a na jej blahodarné účinky nedajú dopustiť. Najčastejšie sa používa na uvoľnenie svalových kŕčov, ako prevencia pri svalovej atrofii či na zlepšenie lokálneho krvného obehu a posilnenie svalov. Dôležitá je aj pri liečbe bolestí, ako chronických, poúrazových alebo akútnych pooperačných bolestí. Jej účinky sa potvrdili aj pri prevencii hĺbkovej žilovej trombózy po operačnom zákroku. Vyskúšať ju stojí za to aj pri hojení rán, ktoré urýchľuje alebo pri použití lieku pre jeho rýchlejší a efektívnejší účinok.

Elektroliečba sa teší veľkej popularite najmä u aktívnych športovcov či bývalých športovcov. V športovej medicíne sa používa najčastejšie pri liečbe kolena, ramena či chrbtice. Nakoľko pri športe je často nadmerne zaťažovaná jedna strana alebo časť tela, elektroliečba pomáha pri zvládaní bolesti, ale aj pri obnovení svalstva a tkanív.

Ako funguje elektroliečba?

Elektroliečba funguje na princípe prúdenia elektrického prúdu a pôsobenia elektromagnetického poľa. Prístroj, ktorým sa vykonáva elektroliečba obsahuje elektródy, ktoré terapeut pripevní na určenú oblasť. Po zapnutí prístroja a spustení elektrického prúdu sa aktivujú svaly, ktoré sa stiahnu. Ide o pohyb kontrakcie, ktorý napodobňuje prirodzené pohyby v tele. Elektrické prúdenie tak stimuluje bunky, ktoré vyhrievajú dané miesto, zabezpečia v ňom lepšiu cirkuláciu krvi, čím zmierňujú zápaly, podporujú tvorbu dôležitého kolagénu, ale tiež podporujú uvoľňovanie endorfínov.

Najmä u starších pacientov sa i menšie poranenia hoja oveľa ťažšie ako u mladého človeka. Napríklad pri páde sa im zranenia hoja dlhšie a sú citlivejšie. Problémy sa vekom vyskytujú aj v pohybovej sústave, a to najčastejšie prejavmi preťaženia kĺbov a ich opuchmi. Tkanivá a svalstvo sa pomalšie regeneruje. Dopomôcť môže pravé vhodne prispôsobená elektroliečba.

V našom zariadení VITALITA LEHNICE spájame liečebnú a sociálnu starostlivosť. V našej ponuke služieb nájdete procedúry elektroliečby a mnohé iné. Kvalita a pestrosť nami poskytovaných rehabilitačných služieb a umiestnenie zariadenia v lesoparku vyvoláva u mnohých pacientov pocit pobytu v liečebných kúpeľoch. V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať. Sme tu pre vás.

Lehnice 113 93037 Lehnice
tel.: +421315918200

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888