Klinický psychológ vám pomôže pri riešení rôznych problémov

Klinický psychológ vám pomôže pri riešení rôznych problémov

Klinický psychológ vám môže pomôcť pri prekonávaní rozličných problémy. Nie raz sa jeho služby ľudia boja využiť kvôli názorom okolia. Klinický psychológ však vie pomôcť pri stavoch úzkosti či iných problémoch. Duševné zdravie človeka je zásadné pre správne fungovanie celého organizmu človeka. Niektoré choroby dokonca môžu mať psychologický pôvod. Nie je preto vôbec hanbou obrátiť sa na psychológa, ktorý vie ako vám pomôcť.

Ako pracuje klinický psychológ

Ak ste si všimli, že niekto vo vašom okolí sa správa inak ako doteraz, mali by ste sa s ním skúsiť porozprávať a podľa zváženia osloviť psychológa. Ten dokáže včasne problémy eliminovať ešte v zárodku. Ak aj vy začnete pociťovať rôzne psychické problémy, na ktoré nie ste zvyknutí, návšteva ambulancie psychológa vám dokáže pomôcť. Časté sú najmä v ťažších životných situáciách či pri pracovnom vypätí, pocity únavy, stresu, strachu, paniky, ktoré spôsobujú migrény či iné nepríjemné prejavy v tele človeka. Niekto dokáže tieto symptómy dlhšie potláčať, no po čase sa môžu opäť objaviť. Psychická pohoda človeka je veľmi dôležitá a odráža sa od nej mnoho ďalších funkcií organizmu.

Psychiater, psychoterapeut či psychológ, ako rozlíšiť kto je kto?

Psychiater je odborník s vysokoškolským vzdelaním. Je lekárom, ktorý vyštudoval odbor psychiatrie na lekárskej fakulte a absolvoval niekoľkoročnú odbornú prax. Je odborníkom v odbore psychiatria a zároveň má oprávnenie na predpisovanie liekov svojim pacientom na základe lekárskeho predpisu.

Psychoterapeut má taktiež ukončené vysokoškolské vzdelanie, vyštudoval buď odbor medicíny alebo psychológie, ako aj odbory ako liečebný pedagogika, špeciálna pedagogika, sociálna práca alebo má ukončené štúdium na zdravotnej univerzite. Psychoterapeut svojim pacientom nemôže predpisovať lieky.

Psychológ má vysokoškolské vzdelanie v odbore psychológia. Pri svojej práci sa zameriava na rôzne oblasti ako školskú, pracovnú, detskú alebo klinickú psychológiu či inú jej oblasť. Klinický psychológ poskytuje svoje služby pacientom vo vlastnej ambulancii alebo v zdravotných či štátnych zariadeniach. Svojim pacientom lieky nepredpisuje. Stará sa o ich duševné zdravie, a zároveň poskytuje služby spojené s posúdením ich stavu pre budúce povolania či spôsobilosť k vykonávaniu určitých činností. Poskytuje napríklad vyšetrenie psychickej spôsobilosti pre zbrojný preukaz , pre prácu v SBS, o spôsobiosti vodiča či inštruktora v autoškole a mnoho ďalších vyšetrení.

Ambulancia PSYCHOTOP s. r. o. - PhDr. Rudolfa Jakubovová so sídlom v Košiciach poskytuje odbornú psychologickú pomoc a poradenstvo pre jednotlivcov, skupiny, firmy i organizácie v oblastiach klinickej psychológie, dopravnej psychológie, psychoterapie a psychodiagnostiky. Sme zmluvným partnerom viacerých poisťovní a termín objednania prispôsobíme vašim potrebám. Sme tu pre vás.

Poštová 542/15 04001 Košice I
tel.: +421556250308

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888