Beta glucan a jeho výrazný vplyv na imunitný systém

Beta glucan a jeho výrazný vplyv na imunitný systém

Beta glucan je prospešný pre dospelých, detí aj zvieratá. Je mimoriadne prospešný v boji s vírusmi a baktériami. Funguje ako energetický stimul pre imunitné bunky organizmu. Prispieva k regenerácii tkanív, predĺženiu životnosti krviniek, ochrane voči patogénom i podpore tvorby kmeňových buniek. Beta glucan dostať vo forme tabliet i sirupu, ktoré sú ideálne na pravidelné doplnenie tejto prospešnej látky.

Pri boji s baktériami, vírusmi i rakovinou

Beta glucan, železo, proteíny, jód, selén, zinok, vitamín B, C, D a K a mnoho ďalších prospešných látok obsahuje hliva ustricová. Už pred niekoľkými storočiami bola v starej Číne veľmi cenená. Tamojší obyvatelia ju dávali svojim známym ako darček a dokonca fungovala aj ako výmenné platidlo. Dnes je hliva známa najmä vďaka stabilnej a vzácnej látke beta glucan, ktorá je mimoriadne prospešná pri boji s baktériami, vírusmi a rakovinou. Prispieva k regenerácii tkanív a celkovo posilňuje organizmus. Beta glucan sa nachádza najmä v stopke hlivy. Táto huba je obľúbená v gastronómií pri príprave polievok i omáčok. Ale nebojte sa, smaženie či varenie nezničia prospešný beta glucan. Na jeho pravidelné doplnenie sa odporúča konzumácia v podobe tabliet či sirupu. Tie kvalitné majú vysokočistý beta glucan a sú bez farbív a konzervantov.

Energetický stimul pre imunitu

Beta glucan už roky zamestnáva vedcov najmä vďaka svojim imunomodulčaným a protirakovinovým účinkom, ako aj pozitívnym vplyvom na obnovu tkaniva, predĺženie životnosti krviniek, ochranu voči patogénom (vírusy, baktérie, parazity a i.) a podporu tvorby kmeňových buniek. Beta glucan priaznivo pôsobí aj pri precitlivenosti na alergény. Podieľa sa i na zvyšovaní produkcie cytokínov. Beta glucan je polysacharid, ktorého stavebným prvkom je jednoduchý cukor, t. j. glukóza. Tá funguje ako energetický stimul pre imunitné bunky. Beta glucan je prospešný pre dospelých aj pre deti, keďže ako výživový doplnok je vhodný na každodennú podporu organizmu i pri zdravotných komplikáciách v období únavy či vyčerpania. Beta glucan prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému a zároveň chráni bunky pred stresom i celkovým preťažením. Podporuje aj normálny energetický metabolizmus. Vysokočistý beta glucan má pozitívne účinky aj pre zvieratá, a to na ich imunitu a celkovú zdravotnú pohodu. Je vhodný pri zvýšenej fyzickej a psychickej záťaži zvierat. Beta glucan sa osvedčil aj pri podpore hojenia rán a liečbe opakovaných infekčných ochoreniach.

Beta glucan izolovaný z hlivy ustricovej vyrába aj firma NATURES, ktorá ponúka produkty zdravej výživy a odborné poradenstvo. Pomôžeme vám v boji proti vírusom i parazitom.

A. Sládkoviča 3808 /33 91701 Trnava

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888