Malý balkón, veľa možností: Využite jeho priestor na 100 %

Malý balkón, veľa možností: Využite jeho priestor na 100 %

Ak ste medzi šťastlivcami, ktorí majú vlastný balkón, bolo by na škodu to nevyužiť. Tu môžete vygumovať všetky zlé myšlienky a spojiť sa s prírodou. A nemusíte ani chodiť ďaleko. Celkom iný svet vás čaká na vlastnom balkóne.

Priestor pre relax

Aj by ste išli do prírody, ale nechce sa vám z domu ani päty vytiahnuť? Prajete si nadýchať sa čerstvého vzduchu, ale ste príliš unavení, aby ste vybehli na prechádzku? Stačí, ak otvoríte dvere na vlastnom balkóne.

Hoci sa neťahá cez tri izby a ste radi, ak tam vpracete sušiak na bielizeň, existuje veľa možností, ako si ho zariadiť na mieru. Moderný balkónový nábytok vychádza v ústrety všetkým majiteľom bytov. Definujte si, čo presne si prajete na svojom balkóne robiť, a potom smelo do zariaďovania.

Exteriérové koberce a pohodlný balkónový nábytok

Tí, ktorí si balkón predstavujú ako svoju druhú obývačku, si ho vybavia elegantne a minimalisticky. Priestranný úložný box využijú ako lavicu na leňošenie alebo rovno stavia menšiu sedačku.

K pohodlnému sedeniu patrí menší stolík a, samozrejme, exteriérový koberec, ktorý jednak zahreje nohy, a jednak zútulní celý priestor. Strom v kvetináči alebo iné okrasné rastliny vás spoja s prírodou. Čím menej dekorácií na malom balkóne využijete, tým bude pôsobiť väčší a upratanejší.

Hojdačka nepatrí len k rodinnému domu

Či máte balkón väčší, alebo menší, určite sa na ňom nájde dosť miesta na hojdacie kreslo. Ak zvážite, že by nebolo rozumné zavesiť ho na strop, stále máte možnosť zaobstarať si stojan na hojdacie kreslo a nemusíte sa báť, že vám spadne na hlavu horný sused.

Môžete sa bez obmedzení hojdať na vlastnom balkóne, čítať si dobrú knihu alebo len tak relaxovať. Čitateľský kútik si vytvoríte aj vďaka priestrannejšiemu kreslu, v ktorom sa môžete doslova schúliť do klbka.

Nezabúdajte na steny

Ak má byť váš balkón útulný, nebojte sa ozdobiť tiež jeho steny. Hodí sa im drevený obklad, ale aj drevené police, na ktoré si môžete uložiť rastliny, lampáše alebo solárne svetielka. Efektne pôsobí pletená nástenná dekorácia typu macramé. I popínavé rastliny majú moc priestor zútulniť, a to do takej miery, že sa budete cítiť ako v rajskej záhrade.

Ani zábradlie nemusí ostať nevyužité. Pripevnite naň police, ktoré viete vysunúť ako barový pult v prípade, že si chcete na balkóne dopriať raňajky. S jednoduchými bistro stoličkami to bude vyzerať geniálne, ušetríte priestor a je to navyše praktické.

Ak balkónový nábytok doplníte o mäkučké deky, vankúše, kožušiny alebo textílie s nápaditými vzormi, je len malá šanca, že si vás balkón nezláka deň čo deň.

Karpatské námestie 10A 83106 Bratislava III
tel.: +421904090350

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888