Záclony majú svoje miesto v domácnosti

Záclony majú svoje miesto v domácnosti

Záclony vždy mali a navždy budú mať svoje miesto nielen v domácnosti, ale aj v interiérovom dizajne. Muži by si asi záclony sami od seba nekúpili. Čo je na nich také zaujímavé, že sa ich ženy nedokážu vzdať? A prečo aj napriek moderným riešeniam, akými sú žalúzie sa stále držia na prvých priečkach v oblasti interiérového dizajnu? Skúsme to spoločne preskúmať v uvedenom článku.

Aký je ideálny počet záclon?

Pri zariaďovaní svojej domácnosti hádam každá žena myslí aj na záclony. Záclony musia byť v kuchyni, v spálni, ale aj v obývačke. A dokonca aj v detskej izbe či sa to deťom páči alebo nie. Je však skutočne potrebné mať záclony v každej jednej izbe? Kto a podľa čoho určuje, kde a koľko záclon budete mať? Jedným zdrojom sú trendy interiérového dizajnu a tým druhým ste práve vy. Jedine vy môžete rozhodnúť koľko záclon budete vo svojej domácnosti mať. Nechajte sa však ovplyvniť maximálne tak svojou kreativitou. Niekedy je menej viac a inokedy to môže byť presne naopak. Všetko záleží od mnohých faktorov, ako je zariadenie domácnosti či dispozičné riešenie. Záclony však ani po rokoch nestratili na svojej popularite.

3 dôvody prečo sú záclony stále tak populárne

Niektoré ženy by na otázku, prečo chcú mať vo svojej domácnosti záclony ani neodpovedali. Pre nich sú záclony podstatnou súčasťou bytového textilu, kde záclony jednoducho nesmú chýbať. Spomenieme však tri dôvody, ktoré robia zo záclon dôležitú súčasť bytového textilu. Prvým dôvodom je dekorácia a zútulnenie priestoru. Vyskúšajte pár dní používať okno bez záclony a potom so záclonou. Ten rozdiel jednoducho zbadáte okamžite. Druhým dôvodom je ich spôsob, ako dokážu prepúšťať svetlo z exteriéru a na druhej strane znemožňujú zvedavým okoloidúcim nazrieť do miestnosti.

To je tiež veľmi vďačná funkcia, ak nemáte radi zvedavé pohľady z vonkajšieho prostredia. Nebudeme mať, predsa zatiahnuté závesy či žalúzie aj počas bieleho dňa len, preto aby nám nikto nenakúkal do domácnosti. Tretím dôvodom, pre ktoré sú záclony také populárne je ich jednoduchá údržba. V mnohých domácnostiach sa záclony zvesia raz možno dvakrát za rok, aby sa oprali. Žiadna špeciálna údržba. Stačí ich zvesiť, oprať, vysušiť a opätovne zavesiť. Nie je potrebné ich na týždennej či mesačnej báze čistiť. A, že tých záclon je dnes ako maku v rôznych prevažne však bielych prevedeniach, zato však s mnohými vzormi, nemusíme pripomínať.

Stačí sa obrátiť na špecialistov z Boritex s.r.o., ktorí sa venujú predaju záclon, závesov ako aj iným bytovým doplnkom, textilu či odevným látkam pre veľkoobchod, aj maloobchod.

Kozia 27 81103 Bratislava
tel.: +421263530383

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888