Renovácia povrchového betónu betónových podláh – aké sú jej hlavné výhody?

Renovácia povrchového betónu betónových podláh – aké sú jej hlavné výhody?

Renovácia povrchového betónu pri betónových podlahách je čoraz obľúbenejším spôsobom, ktorým je možné docieliť jej stabilitu, lesk a akostné vonkajšie vlastnosti. Kým výmena staršej betónovej podlahy môže byť finančne náročná, tak renovácia povrchového betónu je cenovo výhodným riešením, ktoré sa postará o estetické aj kvalitatívne vlastnosti. Po renovácii povrchového betónu sa môžete tešiť aj na zníženú prašnosť či vysokú odolnosť voči oderom.

Prečo je renovácia povrchového betónu mimoriadne výhodná?

Aj vo vašom priemyselnom objekte už staršia betónová podlaha nevyzerá ako za nova? Zmenili sa jej povrchové vlastnosti, začali sa objavovať rôzne vonkajšie poškodenia alebo je jej používanie sprevádzané nepríjemnou prašnosťou? Dobrou správou je, že ju hneď nemusíte meniť za novú. Nechajte zhodnotiť jej stav odborníkom na priemyselné betónové podlahy, ktorí vám pomôžu nájsť najvhodnejšie riešenie pre vaše potreby.

Dnes je obľúbená renovácia povrchového betónu, ktorá netrvá dlho a prináša so sebou celý rad výhod. Renovácia povrchového betónu pozostáva zo zbrúsenia poškodenej a znečistenej časti povrchu a následného vyleštenia povrchu betónovej podlahy. Tým sú podlahe prinavrátené jej akostné vlastnosti, zníži sa jej prašnosť, vyrovná sa povrch a jej čistenie bude opäť jednoduché a rýchle. Zbrúsením poškodenej a znečistenej časti povrchu sú z podlahy odstránené aj rôzne povrchové nečistoty, staršie nátery či vrstvy epoxidov.

Po vykonaní brúsenia betónovej podlahy nasleduje leštenie. Je len na vás či sa preň rozhodnete. Leštenie betónovej podlahy je mimoriadne odporúčané nakoľko zabezpečí estetické vonkajšie vlastnosti betónovej podlahy. Rozhodnúť sa môžete pre matný alebo lesklý finálny dizajn vašej podlahy. Takto vyleštená podlaha sa lepšie používa a zároveň aj lepšie čistí, pričom si svoj akostný vzhľad udrží po veľmi dlhú dobu.

Renovácia povrchového betónu zabezpečí kvalitatívne aj estetické úpravy priemyselných podláh

Renovácia povrchového betónu je spojením estetických a kvalitatívnych úprav priemyselných betónových podláh. V prvom kroku je ohodnotený stav betónovej podlahy a navrhnuté najvhodnejší postup renovácie. Odstránené sú rôzne vonkajšie poškodenia, výškové rozdiely či nerovnosti a vyplnené sú aj rôzne výtlky či diery špeciálnymi opravnými hmotami. Súčasťou renovácie povrchového betónu je aj vyčistenie dilatácie a jej opätovné vyplnenie polyuretánovým tmelom, vďaka čomu bude podlaha vyzerať ako celkom nová.

Po renovácii povrchového betónu získava betónová podlahy vysokú trvácnosť a až 8 – 10 krát vyššiu odolnosť voči oderu oproti tradičným povrchovým úpravám betónu. Určite oceníte jej až o 50% nižšiu priľnavosť. Tá zabezpečí vyššiu životnosť pneumatík na vozíkoch, ktoré na podlahe nebudú zanechávať stopy. Vybrúsená a vyleštená podlaha dokáže spoľahlivo zamedziť aj prenikaniu mastnôt, olejov či palív do povrchu a prináša mnohé ďalšie výhody.

Naša spoločnosť Brúsené podlahy, s. r. o. disponuje najmodernejšími technológiami, ako aj dlhoročnými skúsenosťami v oblasti renovácie betónových podláh. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať. Radi vám navrhneme riešenie na mieru.

Cementárenská cesta /16 97401 Banská Bystrica
tel.: +421905802343

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888