Sú drevené podlahy skutočne najvýhodnejšie, alebo skôr vybrať iný druh?

Sú drevené podlahy skutočne najvýhodnejšie, alebo skôr vybrať iný druh?

Drevené podlahy sú vďaka svojim vlastnostiam hitom súčasného interiérové dizajnu. Čoraz viac ľudí investuje do kvalitných drevených podláh a to v prípade rodinných domov, chát i bytov. Drevené podlahy sú estetické, dlhotrvácne, odolné a navyše unikátne a jedinečné. Na trhu sú však v súčasnosti už dostupné aj rôzne iné druhy podláh, napríklad laminát, vinylové podlahy či linoleum. Ktoré interiérové podlahy sú tou najlepšou voľbou pre vás?

Drevené podlahy – výhody a nevýhody

Ak milujete prírodu, škandinávsky štýl interiérového dizajnu a ste zástancom ekologického životného štýlu – drevené podlahy sú pre vás ideálne. Keďže drevené parkety sú vyrobené z prírodného materiálu, budete mať kúsok prírody aj priamo u vás doma. Na drevených podlahách je zároveň špeciálna ich jedinečnosť a dizajnové prevedenie. Keďže drevo ako prírodný materiál nikdy nie je rovnaké, aj drevené podlahy vyrobené z neho majú vždy jedinečné prevedenie. Každý kus drevenej podlahy tak bude iný a zároveň originálny.

Drevené podlahy však ponúkajú okrem jedinečného dizajnu i viacero praktických a užitočných výhod. Jednou z výhod drevených podláh je napríklad ich vysoká kvalita a odolnosť voči poškodeniu i vysokému veku. Drevené podlahy sú naozaj dlhodobou investíciou a pri správnej starostlivosti dokážu prežiť niekoľko generácií. Práve starostlivosť je to, čo mnohých ľudí pri rozhodovaní odradí. Ak vám však nerobí problém ich údržba špeciálnymi prípravkami, drevené parkety sú to pravé pre vás. Drevené podlahy ponúkajú tiež výborné tepelno-izolačné vlastnosti, ktoré oceníte najmä v chladnejších mesiacoch. Pri drevených podlahách treba síce počítať s vyššou investíciou, no v tomto prípade sa investícia naozaj vyplatí.

Drevené podlahy vs. laminát, vinyl a linoleum

Ako už bolo spomenuté, drevené podlahy nie sú jediným možným riešením interiérových podláh vo vašom príbytku. K dispozícií je tiež veľmi obľúbený laminát. Laminátové podlahy sú cenovo výhodnou voľbou a taktiež ponúkajú množstvo výhod, ale i nevýhod. Medzi popredné výhody laminátu patrí cena, široký výber dizajnového prevedenia a farieb a taktiež relatívna odolnosť. Laminátové podlahy však veľmi zle znášajú vlhkosť, takže nie sú vhodné do kuchyne či kúpeľne.

Obľúbenou a pomerne častou voľbou do domácností bývajú i vinylové a kompozitné podlahy. Ponúkajú vysokú vodeodolnosť a prestupnosť tepla, takže sú skvelou voľbou najmä v prípade podlahového kúrenia. Okrem toho ponúkajú i rôzne farebné prevedenia.

V súčasnosti môžete okrem drevených podláh siahnuť aj po inej možnosti prírodného charakteru. Na trhu je totiž dostupné i prírodné linoleum. Linoleum je prírodný produkt z ľanového oleja, živice, korku a ďalších prírodných materiálov. Podlahová krytina prírodné linoleum ponúka vysokú pružnosť, extrémne dlhú životnosť a výborné izolačné vlastnosti.

Spoločnosť CAMEO v Košiciach vám ponúka kvalitné drevené parkety, laminát či linoleum v rôznych cenových reláciách i dizajnových prevedeniach. Okrem toho u nás v Košiciach nájdete i koberce, rôzne športové povrchy a príslušenstvo pre správnu starostlivosť. Neváhajte a kontaktujte nás, alebo navštívte náš web ešte dnes.


Študentská 1 04001 Košice I
tel.: +421556324382

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888