Aké výhody majú kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa?

Aké výhody majú kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa?

Kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa majú samé benefity. Umelý kameň ako materiál na výrobu kuchynských pracovných dosiek je vysokoodolným a trvácnym materiálom. Je vyrábaný na báze živíc, farbív a minerálnych zložiek spôsobom nazývaným “solid surfaces”, ktorý prebieha vo vákuu. Kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa sú tak neporézne, nenasiakavé a antibakteriálne - nepreniknú do nich nečistoty, plesne či mikroorganizmy.

Prečo sa rozhodnúť pre kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa?

Kuchynské pracovné dosky vyrábané z umelého kameňa sú čoraz obľúbenejšie. Vyberajú si ich nie len majitelia kuchýň v reštauračných zariadeniach či hoteloch, ktorí potrebujú aby ich kuchynské pracovné dosky vydržali spoľahlivo a bez poškodenia slúžiť dlhé roky, ale čoraz častejšie sú používané i do domácností – domov a bytov. Kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa totiž skvele odolávajú vonkajším poškodeniam a neudržiavajú sa na nich nečistoty či rôzne baktérie. A to všetko vďaka materiálu – umelému kameňu, ktorý je používaný na ich výrobu.

Umelý kameň sa vyrábana na báze živíc, farbív a minerálnych zložiek vo vákuu. Tento špeciálny proces zabezpečí aby bol konečný produkt, čiže kuchynské pracovné dosky alebo iné predmety z neho vyrábané, neporézne – bez pórov, nenasiakavé a zároveň do neho neprenikali žiadne nečistoty, plesne a iné mikroorganizmy. Umelý kameň sa tak radí do skupiny antibakteriálnych materiálov. Kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa sú preto vhodné nie len z pohľadu dlhej životnosti a funkčnosti, ale i pre zvýšenie zdravotnej nezávadnosti a udržanie čistoty počas varenia či práci v kuchyni.

Aké vlastnosti sa spájajú kuchynskými pracovnými doskami z umelého kameňa?

Pri výbere umelého kameňa ako materiálu pre vaše kuchynské pracovné dosky si môžete byť istí, že si udrží svoju krásu dlhé roky. Ak sa o umelý kameň budete správne starať, pričom jeho údržba nie je vôbec náročná, stále bude vyzerať ako nový. Umelý kameň je úplne homogénnym materiálom, pričom je tvrdý a odolný proti škvrnám. Keďže nemá žiadne škáry ľahko ho zvládnete vyčistiť vlhkou handričkou či čistiacou hubkou s jemným, bežne predávaným, čistiacim prostriedkom. Vhodné je používať napríklad i domáce čistiace prostriedky pre všetky matné povrchy. Niektoré rady čistiacich prostriedkov totižto obsahujú kyseliny, metylchlorid alebo acetón, ktoré sú pre umelý kameň nevhodné.

Na kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa môžete položiť i horúce predmety, avšak neodporúča sa to. Pod horúce hrnce či panvice priamo z varnej dosky či rúry podložte podložku alebo ochrannú dosku tak, aby ste sa vyhli ich priamemu kontaktu.

Umelý kameň je veľmi odolný voči každodennému opotrebovaniu. Vo všeobecnosti je odolný voči výrazným škrabancom či ryhám. Avšak, aj tu platí, že pri nevhodnom narábaní s ostrými predmetmi sa ryhy a škrabance objaviť môžu. Našťastie, tie sa dajú odstrániť profesionálnym ošetrením firmou, ktorá kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa vyrobila.

Naša firma ARTSTONE pre vás vyrába kuchynské pracovné dosky z umelého kameňa na mieru a podľa vašich predstáv. Neváhajte nás kedykoľvek kontaktovať. Radi vám pomôžeme.

Duklianska 8 08001 Prešov
tel.: +421905700802

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888