Aké lustre sa hodia do našej domácnosti?

Aké lustre sa hodia do našej domácnosti?

Lustre sú súčasťou každej domácnosti. Vedia byť veľmi nenápadné, ale aj do očí bijúce svojou extravaganciou. Lustre prezrádzajú o majiteľoch ich estetické cítenie a nadšenie pre dizajn. Druhy a štýly lustrov a svietidiel je na trhu obrovské množstvo. Na výber máte klasické lustre, krištáľové, LED, niekoľkoramenné, závesné či stropné. Ako sa v nich vyznať a kam sa hodia?

Klasické lustre

Klasické lustre sú elegantné svietidlá hodiace sa najmä do kuchyne či jedálne. Majú klasický štýl, ktorý svojim nerušivým vzhľadom sa nikdy nezunuje. Typickým sú pre ne žiarovky v tvare sviečok. Podčiarkujú vzhľad najmä rustikálneho či klasického interiéru.

Krištáľové lustre

Krištáľové lustre si pamätá snáď každý z nás, najmä z domácností našich starých mám, ale verejných miest ako napríklad divadlo či sála. Interiéru dodáva punc elegancie a extravagancie. Svojim dominantným vzhľadom sa tieto lustre hodia najmä do minimalistických interiérov, kde okamžite na seba upútajú pozornosť.

Lustre 2-3-5 a viac ramenné

Lustre s ramenami patria skôr k tým klasickejším a nenápadnejším dizajnom. Hodia sa do obývačky, kuchyne, ale aj spiacich miestností. Bohatý výber 2-ramenných, 3-ramenných, 5 a viac ramenných lustrov ponúka eshop Elampy od spoločnosti Starlux so sídlom v Dunajskej Strede. Ponúkajú širokú škálu rôznych štýlov a druhov lustrov i ďalších lámp a svietidiel za priaznivé ceny.

LED lustre

LED žiarovky patria k najobľúbenejšiemu osvetleniu v súčasnosti. Moderný vzhľad sa hodí ako do obývačky, tak aj do kuchyne. Lustre s LED osvetlením rozžiaria a pozdvihnú akýkoľvek štýl interiéru a dodajú mu moderný nádych.

Závesné svietidlá

Výhodou závesných svietidiel je, že môžete upravovať ich základnú dĺžku. To znamená, že ich viete namontovať do miestností s netypickými výškami. Tiež patria ku klasickejším štýlom lustrov. Niekedy sa používajú spolu s tienidlom, ktoré sa zavesí na reťaz alebo pripevní o strop. Tie sa hodia najmä v kuchyniach s vysokým stropom.

Stropné lustre

Takéto lustre sa hodia najmä do interiérov s nižším stropom. Ako už názov napovedá, umiestňujú sa priamo na strop. Nezasahujú do miestnosti, čím vytvárajú v domácnosti príjemnú a útulnú atmosféru. Hodia sa do každej miestnosti.

Moderné lustre

Moderné lustre sú najmä pre fanúšikov jednoduchého dizajnu, niekedy až strohého minimalizmu. Takéto lustre dokážu minimalistické interiéry neraz rozprúdiť debatu u návštevníkov najmä svojim jedinečným a zaujímavým prevedením.

Vintage lustre

Sú pre milovníkov klasiky a starých dôb. Lustre sú presným opakom spomínaných moderných lustrov. Vintage vzhľad dodáva domácnosti na pocite tepla a útulnosti. Hodia sa do celého interiéru.

Lustre nájdete v Dunajskej Strede, ale nielen tie. Elampy od STARLUX, s.r.o ponúkajú široký sortiment stropných, stojanových, nástenných, nájazdových svetiel, LED svietidiel, ale aj elektroinštalačného materiálu. Nevenujú sa len predaju, ale aj poradenstvu, montáži, návrhom a realizáciam v interiéroch a exteriéroch.

Komenského 7 92901 Dunajská Streda
tel.: +421312722445

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888