Prečo si z liatych podláh zvoliť práve polyuretánové podlahy?

Prečo si z liatych podláh zvoliť práve polyuretánové podlahy?

Polyuretánové podlahy patria medzi podlahy liate, ktoré boli pôvodne vyvinuté na používanie v priemysle. Sú mäkšie a pružnejšie voči škrabancom a nárazom a bez problémov zvládajú záťaže v priemyselnom a komerčnom priestore. Majú lepšie uplatnenie v obytných priestoroch, pretože sú jemnejšie na dotyk a majú lepšie akustické vlastnosti, sú tichšie. Nerobia im problém ani extrémne teploty, odolajú teplotám až do -300°C, sú vodoodolné a izolačné.

Liate polyuretánové podlahy v praxi

Liate polyuretánové podlahy sú ako dekoratívne priemyselné podlahy úplne hladké a tvoria elegantné, hygienické, ľahko čistiteľné a trvanlivé podlahy, po ktorých je radosť chodiť. Často si ľudia pod názvom liate podlahy predstavujú leštený betón. Neobsahujú žiadne spoje ani škáry a preto sú nenáročné na údržbu a veľmi praktické. Ich výhodou je aj vysoká chemická odolnosť. Polyuretánové podlahy sú odolnejšie voči širšej škále a silnejším chemikáliám. Sú zároveň odolnejšie aj proti UV žiareniu. Dá sa povedať, že vo väčšine prípadov sú polyuretánové podlahy lepšou voľbou. Pri rovnakých podmienkach je životnosť polyuretánových podláh dlhšia oproti životnosti podláh epoxidových, sú však aj cenovo nákladnejšie.

Liate polyuretánové podlahy a ich výhody

Liate polyuretánové podlahy je vhodné kombinovať s podlahovým kúrením. Vedenie tepla a kontakt s pokožkou sú silnými výhodami podlahy. Prekvapí vás rýchlejší čas zahrievania, výborné vedenie tepla, malá strata tepla a tým aj nižšie náklady na energiu. Svojimi vlastnosťami sú podlahy ideálnym kandidátom do kúpeľne. Na polyuretánových podlahách máte pocit tepla a mäkkosti, takže si môžu na nich deti užívať hru celý deň. Ak niečo rozlejú, ľahko sa to vyčistí. Liate podlahy sú hygienické a ľahko sa udržiavajú, preto sa často volia napríklad v stomatologických a lekárskych ordináciách. Sú mimoriadne vhodné aj pre alergikov. Ponúkajú nekonečné možnosti dizajnu, farieb a štruktúr. Práve polyuretánové podlahy majú výborné fyzikálne vlastnosti, vďaka ktorým sa používajú na terasách či balkónoch.

Spoločnosť Mikamont s.r.o. vznikla po vlastných negatívnych skúsenostiach s firmami v stavebnom sektore. Rozhodli sme sa vytvoriť firmu so zameraním na kvalitne prevedené práce a korektným prístupom k zákazníkom. Prioritne sme sa zamerali na rekonštrukcie a údržbu budov, výstavby rodinných domov. Preferujeme otvorený a férový prístup k zákazníkom s cieľom ponuky čo najkorektnejšej ceny diela pred začatím prác. K našim službám patrí aj brúsenie betónu, montáž sádrokartónových konštrukcií, liate podlahy a maliarske - natieračské práce. Neváhajte nás kontaktovať a staňte sa našim zákazníkom.

29. Augusta 13 /15 92401 Galanta
tel.: +421905491070

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888