Gobelín dýcha francúzskou náturou

Gobelín dýcha francúzskou  náturou

Vysnívaný gobelín je iba jeden. Ak ste milovníkom starých čias, retro štýlu či typického romantického dizajnu, gobelín vás jednoznačne očarí. Gobelín je textília, ktorá je vytkaná alebo aj vyšívaná umeleckými vzormi. Vznikla vo francúzsku a váš interiér bude hrať pri gobelíne priam palácovou hudbou. Najznámejší gobelín sa radí do nástenného koberca a vy ho môžete mať aj na vašich vankúšoch či pohovkách.

Gobelín a jeho 3 základne možnosti pre váš výber

Gobelín sa síce radí medzi drahšie poťahové látky, ale je tomu oprávnene. Je to honosná textília, ktorá aj pri najmenšom detaile udá vášmu interiéru smer. Gobelín je spoznateľný ihneď a postačí, keď ho budete mať napríklad na vankúšoch. V opačnom prípade, ak by ste gobelín použili na vašu pohovku, jednoznačne mu musíte podriadiť váš interiér. Gobelín má niekoľko typov poťahových látok. Poďme si prestaviť tie najtrendovejšie.

Gobelín Amely je vysnívanou poťahovou látkou pre milovníkov totálneho retra a romantiky. Použiť ho pokojne môžete na čalúnenie napríklad starožitného nábytku alebo na čalúnenie vašich bytových doplnkov, ktorými sú vankúše. Pre obľúbený retro štýl gobelín Amely sú typické najmä 50. a tiež 70. roky. Gobelín Amely je najlacnejším typom z radu týchto poťahových látok. Je charakteristický obrovskými kvetmi, tiež vtákmi alebo príbehmi vytvorenými na plátne.

Gobelín Adel dokáže priniesť vášmu domovu trošku jemnejšiu verziu retra a 50. či 70. rokov. Je typický vzormi z rastliniek a kvetov, ktoré sú minimalistickejšie, ako pri verzií gobelín Amely. Jeho vzory majú ťahavú charakteristiku a sú bohaté na listy kvetov.

Gobelín Elizabeth stelesňuje všetko, čo si pod pojmom romantická záhrada viete predstaviť. Vzory tejto poťahovej látky sú špecifické oválovým ťahaním rastliniek. V strede oválu sa väčšinou nachádza, akýsi pomyslený totem v znamení kvetináča a ruží. Tento typ gobelínu je zväčša najdrahšou verziou.

S gobelínom nebudete mať nikdy tuctový interiér

Pokiaľ máte doma starožitnosti alebo starý nefunkčný nábytok, ktorý je zrelý na vyhodenie, zastavte sa. S gobelínom práve takéto kúsky vedia byť jedinečné a naozaj môžu dosiahnuť dizajnový vrchol. Gobelín je jednoducho vhodná textília alebo teda látka na čalúnenie presne takéhoto nábytku. Ak chcete mať doma skvost, určite siahnite po gobelíne. Samozrejme sa gobelín nehodí len tak k niečomu. K modernému štýlu určite nevoľte gobelín. Avšak ak vám doma prevláda retro, romantika, Industrial, boho či farma vôbec sa toho nebojte. Dá sa doladiť krásne ku každému tomuto štýlu. Váš starý nábytok môže vyzerať ako nový, a môže dokonca dosiahnuť aj veľmi cennú hodnotu.

TEXIKOM s. r. o. vám ponúka poťahové látky rôzneho štýlu a druhu. V našej ponuke nájdete gobelín, mikroplyš, mikrovlánko či typické tkané látky. Neváhajte sa poradiť s našimi odborníkmi, čo sa k vám a k vášmu štýlu najviac hodí. Smelo nás kontaktujte a my vám dodáme profesionálny a jedinečný prístup či poradenstvo. Nájdete nás priamo v Nitre alebo na internetovej stránke.

Priemyselná 2 94901 Nitra
tel.: +421905409126

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888