Podlahy, ako základ vašej domácnosti

Podlahy, ako základ vašej domácnosti

Výber podlahy sa môže zdať na prvý pohľad celkom jednoduchá záležitosť, no nie vždy to tak, aj je. Podlahy tvoria taký nepísaný základ každej domácnosti, a preto pri ich výbere by sme nemali myslieť iba na dizajnovú stránku, ale aj na funkčnosť či samotnú údržbu. V neposlednom rade je potrebné vedieť do akých priestorov podlahu vyberáte a pri akej činnosti sa bude najčastejšie využívať.

Podlahy, ktoré inšpirujú

Každý kto niekedy zariaďoval domácnosť pozná ten pocit, keď sa namontuje podlaha a je to presne tak, ako si to predstavoval. Aj, keď vás čaká rekonštrukcia alebo kompletne nové zariaďovanie a nemáte prílišnú predstavivosť, nie je na mieste sa toho báť. Stačí vojsť do obchodu s podlahami a poprechádzať sa. Chvíľkami sa zastaviť a rozhliadnuť. Porozmýšľať, ktorá podlaha by sa hodila možno do obývačky, do spálne či do kuchyne. Garantujeme vám, že nápady začnú postupne pribúdať. Každá podlaha má svoju výraznú charakteristiku a vy si potrebujete predstaviť, ako sa chcete po novej podlahe pohybovať. Či preferujete chodenie na boso, v papučiach alebo sa radi šmýkate po byte v ponožkách. Nech je to už akokoľvek vedzte, že kráľovstvo podláh vás inšpiruje a pomôže vám pri vašom zariaďovaní. Predsa len od podlahy sa odvíja aj to, aký nábytok ďalej vyberiete do jednotlivých miestností.

Parkety verzus podlahy

Rozmýšľate nad výberom podlahy a váhate medzi plávajúcou podlahou a parketami? Je medzi nimi veľký rozdiel alebo je to len spôsob, ako z vás vytiahnuť viac peňazí? Obidve alternatívy majú svoje pre a proti a je, teda už iba na vás, ktorú si zvolíte. Skôr, ako sa však pustíte do výberu podlahovej krytiny si zodpovedajte niekoľko otázok. Idete vyberať podlahu do celého bytu, domu či konkrétnej miestnosti? Je to byt, dom, kde plánujete bývať vy alebo je to bývanie určené na prenájom či inú akciu? Ste obmedzený rozpočtom? Chcete vysokú kvalitu alebo vám postačí bežný priemer? Ak si na všetky tieto otázky odpoviete môžete sa pustiť do výberu podlahy. V minulosti sa parkety považovali za luxus, ktorý si mohli dovoliť iba tí, ktorí mali hlbšie do vrecka. Dnešné podlahy sa však, čo sa týka kvality už vedia vyrovnať kvalite parkiet. Odporúčame vám, preto zvážiť všetky aspekty pri jednej aj druhej alternatíve a poradiť sa pri výbere priamo s predajcom, ktorý vám prezradí všetky podstatné informácie o každom jednom produkte.

Netreba zabúdať ani na potrebnú náročnosť pri udržiavaní. Plávajúce laminátové podlahy majú nízku vodeodolnosť a potrebujú viac izolačnej vrstvy pre zníženie hluku, na druhej strane sú hygienickejšie a ľahšie sa udržiavajú. Parkety sú pevnejšie, odolnejšie a majú dlhšiu životnosť, avšak sú náchylnejšie na mechanické poškodenie ako laminátová podlaha. Každá strana má svoje výhody aj nevýhody, preto sa pri výbere poraďte s odborníkmi z Parkett Store, ktorí ponúkajú plávajúce podlahy, parkety, drevené parkety, terasové dosky od rôznych svetových výrobcov.

Kopčianska 63 85101 Bratislava
tel.: +421904629637

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888