Prečo sa rozhodnúť pre drevené podlahy do interiéru

Prečo sa rozhodnúť pre drevené podlahy do interiéru

Ak chcete kúsok prírody aj doma, stavte na kvalitné drevené podlahy, ktoré sa hodia do akéhokoľvek interiéru. Aj preto sú dodnes stálou súčasťou interiérového dizajnu a architektúry. Vďaka jedinečným prírodným motívom, bohatým výberom farieb a spätosťou s prírodou pretvoria každú izbu na miestnosť plnú pohody, harmónie a pokoja. Zároveň navodia príjemnú hrejivú atmosféru.

Prirodzené a útulné

Akékoľvek podlahové krytiny musia byť odolné, pevné, zdraviu nezávadné, estetické a jednoducho čistiteľné. Ich výber má byť dôkladný, keďže určujú charakter celej miestnosti. Aj preto stavte na drevené podlahy, ktoré v maximálnej miere spĺňajú vyššie vymenované charakteristiky. Navyše pôsobia prirodzene a útulne. Aj ľudská noha ich vníma príjemne – drevené podlahy majú totiž tzv. nášľapnú elasticitu, ktorá chráni končatiny pri nárazoch a chôdzi. Nie nadarmo nájdete drevené podlahy v telocvičniach. Drevené podlahy zároveň vynikajúco tepelne izolujú, zlepšujú zvukovú izoláciu a sú schopné prijímať a vydávať vlhkosť. Gazdinky ocenia, že drevené podlahy nepriťahujú prach, a to z dôvodu, že drevo sa nabíja statickou elektrinou v minimálnej miere. Aj preto sú ideálne pre alergikov či astmatikov. K obľúbeným drevinám, z ktorých sa drevené podlahy najčastejšie vyrábajú, patrí dub, buk, breza, jaseň i javor kanadský. Obľúbené sú aj drevené podlahy z exotických drevín. Sú drahšie, ale trvanlivejšie a lákajú netradičnými odtieňmi i štruktúrou dreva. K ďalším dôvodom, pre ktoré sú drevené podlahy príťažlivé, nie je len ich elegantný dizajn a prírodný vzhľad, ale i ekologický aspekt. Drevo je totiž obnoviteľným zdrojom.

Ako si vybrať drevené podlahy?

K základným kritériám patrí cena, vzhľad podlahy a štýl interiéru. Svetlejšie drevené podlahy sú vhodnejšie do menšej tmavšej miestnosti a naopak. Do vyťaženejších izieb sa odporúčajú drevené podlahy s vyššou tvrdosťou dreva. Ak plánujete podlahové kúrenie, informujte sa, či ho tá-ktorá podlaha znesie. Čo robiť, aby drevené podlahy vydržali čo najdlhšie? Základ je pravidelná starostlivosť. Drevené podlahy nie sú náročné na údržbu, postačí ich povysávať a jemne pretrieť vlhkou handrou. Na čistenie používajte vždy iba prostriedky určené na drevené podlahy. Pod nábytok či stoličky dajte podložky alebo koberčeky. Zamedzte zvýšenej vlhkosti na podlahe i v izbe. V prípade poškodenia (škrabance a i.) sa drevené podlahy ľahko opravujú. Postačí prebrúsenie a ošetrenie olejom či lakom.

Široký výber laminátových a drevených podláh, ale aj záhradný nábytok a doplnkový parketársky tovar ponúka firma ELBO z Dunajskej Stredy. Distribúciu zabezpečujeme na veľko- aj maloobchodnej báze vlastnou dopravou v rámci celého Slovenska.

Ul. Istvána Gyurcsóa 7041 92901 Dunajská Streda
tel.: +421944446344

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888