Aké interiérové podlahy sú tie najvýhodnejšie?

Aké interiérové podlahy sú tie najvýhodnejšie?

Staviate či prerábate a pritom uvažujete, aké interiérové podlahy sú tou najvýhodnejšou voľbou pre vás? Existuje viacero typov interiérových podláh, z ktorých si môžete pohodlne vybrať takú. Pamätajte, že interiérové podlahy a interiérové dvere sú základom zariaďovania každého príbytku. V tomto článku sa dočítate o vlastnostiach, výhodách a nevýhodách rôznych interiérových podláh, ktoré vám možno pomôžu rozhodnúť sa.



Aké interiérové podlahy máte na výber


V súčasnosti existuje viacero druhov interiérových podláh, takže je rozhodne z čoho vyberať. Každý typ interiérovej podlahy podľa výrobcu má svoje výhody i nevýhody a je na každom, aby si vybral. Najobľúbenejšie interiérové podlahy sú najmä laminátové. Prinášajú totiž mnoho výhod – vyznačujú sa jednoduchou montážou na akýkoľvek podklad, sú hygienické a ľahké na údržbu. Taktiež sú mechanicky veľmi odolné.


Laminátová interiérová podlaha pozostáva zo štyroch vrstiev – povrchovej, dekoratívnej, nosnej a spodnej vrstvy. Povrchová vrstva chráni podlahu chráni pred mechanickým poškodením a UV žiarením. Dekoratívna vrstva laminátových podláh umožňuje široký výber farieb a celkového prevedenia. To je zároveň jeden z hlavných dôvodov, prečo je laminát obľúbenou voľbou pri interiérových podlahách. Jadro tvorí nosná doska z dreva, ktoré tvorí až 90% materiálu. Spodná vrstva laminátovej interiérovej podlahy je tvorená z fenolovej živice a má vodoodpudivé vlastnosti.
Milovníci ekológie a prírodných materiálov zase zväčša siahajú po drevených podlahách. Drevené interiérové podlahy sú dlhodobá investícia. Vyznačujú sa vysokou kvalitou a odolnosťou. Ak máte radi jedinečné a originálne kúsky, drevená interiérová podlaha je pre vás to pravé. Nedokonalosť dreva a jeho vzoru vám zaručí jedinečnosť každého kusu podlahy. Aj napriek vyššej cene oproti interiérovým podlahám z laminátu majú drevené podlahy viaceré výhody – okrem vzhľadu sú to tiež ich výborné tepelné a izolačné vlastnosti a odolnosť voči vlhkosti.


Porovnanie interiérových podláh


Nevýhodou laminátových podláh je ich zvýšená citlivosť na vlhkosť, preto sa interiérové podlahy z laminátu neodporúčajú do priestorov kuchyne či kúpeľne. V súčasnosti však existujú aj špeciálne upravené laminátové podlahy, ktoré sú odolné voči vlhkosti. Oproti dreveným interiérovým podlahám sú však stále obľúbenejšie práve laminátové. Dôvodom sú ich popredné vlastnosti a taktiež výrazne nižšia cena. Nevýhodou drevenej interiérovej podlahy je tiež možné blednutie parkiet. Keďže drevo je prírodný materiál, je prirodzené, že sa časom mení. V rozmedzí od 6 do 12 mesiacov od položenia podlahy sa však tento proces postupne spomalí.
Ak hľadáte tiež inšpiráciu pri výbere kvalitných interiérových podláh, navštívte náš Svet Interiérov, kde vám naši odborníci radi a ochotne pomôžu s tou správnou voľbou pre vás. Neváhajte nás kontaktovať.

Zvolenská cesta 23 974 11 Banská Bystrica
tel.: +421907069455

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888