Streetfood - z ulice do pohostinstva

Streetfood - z ulice do pohostinstva


Streetfood už pozná hádam každý. Jedlo plné chutí a farieb z rôznych kútov sveta, ale aj inovácií z pohľadu domácej kuchyne. Svet gurmánov zaregistroval, že streetfood už dávno nie je iba jedlo z ulice, ale má svoje miesto už v mnohých reštauráciách a pohostinstvách. Je skutočne streetfood vhodný pre reštaurácie či pohostinstvá?

Jedlo z ulice inak nazývané aj ako streetfood

Gastronómia má rôzne chute, spôsoby príprav ako aj druhy jedál. Kým bohatší jedinci si vychutnávajú špeciálne malé porcie v drahých reštauráciách neznamená to, že ľudia z ulice nemajú nárok na skutočné gurmánstvo. Preto aj do našich končín zavítal takzvaný streetfood, čo v preklade znamená "jedlo z ulice". Zabudnime na hot-dog či pizzu. Dobré menu plné farieb a chutí si môžeme dopriať aj na ulici cestou z práce. Úlohou jedla je nielen nasýtiť, ale mať z toho aj gurmánsky zážitok. Niekto má zážitok z toho, že si krája jedlo v peknej reštaurácii, iný si ho naopak vychutná pohodlne v ruke alebo v ekologickom obale. Nie nadarmo sa hovorí, že tisíc ľudí rovná sa tisíc chutí. Na Slovensku sa streetfood udomácnil a mnoho mladých ľudí nám prináša nové a zaujímavé chute.

Streetfood verzus reštaurácie

Jedlo z ulice, pouličné jedlo či streetfood, každý si vyberie názov, ktorý mu je po chuti. A nielen názov, ale aj typ jedla. V rámci streetfood kuchyne pribúda stále viac nových a zaujímavých jedál z rôznych kútov sveta. Na nárast a záujem o streetfood kuchyňu zareagovali aj mnohé reštaurácie či pohostinstvá. Dnes je úplne bežné, že oslavy a akcie v reštauráciách majú v ponuke streetfood jedlá namiesto klasického rezňa a slepačej polievky. Streetfood jedlá to je v podstate hra s farbami a chuťami, ktorého výsledkom sú dokonalé chute aj na pohľad. Umenie z ulice sa čoraz častejšie dostáva aj do veľkých reštaurácií a mnoho kuchárov sa pri výrobe streetfood jedál doslova našlo.

Dnes si môžeme jedlo z ulice vychutnať aj vo svojich obľúbených reštauráciách či pohostinstvách. Ideálne aj v zimných mesiacoch, kedy sa nikomu nechce stáť vonku na zime, ale dobrý streetfood si môžeme vychutnať vo vnútri. Mnohé streetfood stánky a prenosné vozy sa inovujú, aby si ich zákazníci mohli jedlo vychutnať počas celého roka. Veď galéria farieb a chutí sa neustále rozrastá, pretože konkurencia je v tomto segmente vysoká. Pre konzumentov je to však prínosné, lebo je skutočne z čoho vyberať.

Pre tých, ktorí si radi vychutnajú dobrý streetfood v príjemných priestoroch počas celého roka je tu pohostinstvo Papuča, kde si oddýchne a zabaví sa celá rodina.

Cukrovarská 148 92601 Sereď
tel.: +421915052095

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888