Chilli výrobky na 4 spôsoby pre milovníkov mäsa

Chilli výrobky na 4 spôsoby pre milovníkov mäsa

Chilli výrobky sú súčasťou našich jedálničkov už viac ako 6 500 rokov. Po objavení Ameriky sa chilli dostalo do sveta veľmi rýchlo. Dodnes je prísadou mnohých národných jedál najmä ázijských krajín. Cestu si našlo aj do európskej kuchyne. Povieme si niekoľko overených receptov na chutné mäsité jedlá, pretože chilli výrobky a mäso k sebe rozhodne patria.

Chilli con carne

Mexiku sa skúsime priblížiť aspoň prostredníctvom jedla. Nakrájame si cibuľu, chilli papričky a 1-2 strúčiky cesnaku nadrobno. Na rozpálený olej do sklovita opražíme cibuľu a pridáme k nej cesnak, jeden z chilli výrobkov, mletú sladkú papriku a rascu. Zmes necháme niekoľko minú restovať. Pridáme 500 g hovädzieho mletého mäsa, ak robíme porciu pre 4 osoby. Pripravíme omáčku z 300 ml vody zmiešanej s bujónom, ktoré poslúžia na podliatie mäsa. Pridáme paradajky, soľ, čierne korenie a paradajkový pretlak. Za občasného miešania necháme variť približne 20 minút a pridáme 400 g červenej fazule. Podávame s ryžou alebo tortilami.

Štipľavé chilli lasagne

Na nadrobno nasekanej cibuľke opražíme kilo hovädzieho mäsa. Dodáme jeden z chilli výrobkov Cayenne soľ a čierne korenie. Pridáme paradajkový pretlak a podusíme na miernom ohni. Medzitým si pripravíme bešamel. Opražíme trošku múky na oleji, zalejeme cca pol litrom mlieka a dochutíme vegetou. Lasagne sú pracné na postup, ale za výsledok to stojí. Do olejom vymastenej zapekacej misy rozložíme mierne povarené cestoviny, zalejeme vrstvou mäsovej omáčky a vrch polejeme bešamelom. Takto na striedačku vytvoríme niekoľko vrstiev, kým plech nie je plný, alebo sa neminú všetky ingrediencie. Chilli výrobky ponúkajú množstvo druhov štipľavých chutí a foriem, tento krát ostaneme pri sušenom chilli, ktorým posypeme vrch a pridáme nastrúhaný syr podľa preferencií.

Chilli výrobky v guláši

Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu. Po jej zafarbení pridáme kilo vykosteného bravčového pleca alebo hovädzieho predného nakrájaného na kocky. Pridáme mletú papriku, chilli, paradajkový pretlak, rascu, soľ a čierne korenie. Po chvíľke varenia zalejeme množstvom vody. Pridáme rozpučený cesnak, chilli výrobok Habanero, hrsť sušených hríbov a paradajok. Po hodine pridáme kilo zemiakov nakrájaných na kocky a varíme ďalšiu pol hodinu. Pridáme majoránku a podľa potreby ďalším cesnakom, soľou alebo prípadne dodáme jeden z ďalších chilli výrobkov.

Chilli wings - štipľavé kuracie krídelká

Umyté kuracie krídelká osolíme a vložíme do misky so zmesou zloženou zo sójovej omáčky, 1 - 2 lyžíc medu a chilli výrobok AJI Amarillo. Necháme marinovať do druhého dňa. Pripravíme si dvojoblal z hladkej múky a rozmiešaných osolených vajíčok. Vypražíme na oleji. Chilli výrobky rôznych štipľavostí a druhov nájdete na stránke Peter-Chillis. Chilli wings podávame s čerstvým chlebíkom, ryžou či zemiakmi.

Chilli výrobky sú bohaté na množstvo vitamínu C,A a komplexu vitamínov B, minerálnych látok, antioxidantov, flavonoidov a karotenoidov. Chilli pozitívne ovplyvňuje trávenie, nervovú sústavu, srdce, má pozitívny vplyv na bolesti hlavy či zápal dutín. Pozitív v jedálničku má ešte omnoho viac, jedným z nich je aj urýchľovanie metabolizmu, čo sa v spojení s ťažkým mäsom nejeden krát hodí. Do akých receptov chilli výrobky používate vy?


Kapitána Nálepku 221 /20 97243 Zemianske Kostoľany
tel.: +421918546613

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888