Aké sú to vegánske dezerty?

Aké sú to vegánske dezerty?

Viete ako chutia vegánske dezerty? Pokiaľ nie čím skôr by ste mali navštíviť dobrú kaviareň, v ktorej vám prinesú vegánsky dezert ku rannej káve či po obede, na osladenie večere alebo len tak pre chuť počas celého dňa. Vegánske dezerty si zamilujete okamžite a ihneď si ich obľúbi i vaše bruško a celkové zdravie, nakoľko vegánske dezerty obsahujú produkty rastlinného pôvodu, a tiež podstatne menej rôznych sladidiel.

Čo znamená slovíčko vegán či vegánstvo?

Vegánstvo je čoraz populárnejším životným štýlom, podľa ktorého sa ľudia snažia vylúčiť jedlá živočíšneho pôvodu, ako napríklad mäso či zvieracie produkty ako mlieko, vajcia, masť a podobne. Snahou vegánstva je minimalizovať rôzne formy využívania zvierat, ich konzumácie, zneužívania či krutosti voči nim, najmä vo vzťahu k jedlu, a tiež oblečeniu, kozmetike, zábave či rôznym iným formách.

Vegánom je človek, ktorý je nasledovníkom tohto životného štýlu. Ide o proces počas ktorého si človek uvedomuje súvislosti a získava nové poznatky, pozoruje reakcie svojho tela pri vylúčení produktov živočíšneho pôvodu. Napríklad v oblasti stravovania viacerí vegáni využívajú rôzne rastlinné náhrady za produkty živočíšneho pôvodu, napríklad kravské mlieko vymenia za kokosové či mandľové. Práve strava je jednou z oblastí, prečo sa ľudia najčastejšie rozhodnú pre vegánsky spôsob života a jedia potraviny, ktoré vylučujú všetky suroviny a produkty živočíšneho pôvodu, čiže už spomínané mäso a mäsové výrobky, mlieko a mliečne výrobky, vajcia a mnohokrát i med.

Ako chutia vegánske dezerty?

Viacerí si isto kladú otázku, či vegáni jedia i sladké, napríklad čokoládu a zákusky. Na prekvapenie, práve vegánske dezerty sú obzvlášť chutné, nie sú príliš sladké a najčastejšie sú svieže a lákavé už na prvý pohľad. Vegánske dezerty sa vyrábajú či už z ovocia alebo i čokolády, ktorá neobsahuje živočíšne mlieko, maslo a vajcia. Jednoducho sa všetky živočíšne produkty nahradia rastlinnými.

Obľúbeným vegánskym dezertom je napríklad cheescake, ktorý si môžete objednať vo vašej obľúbenej kaviarni alebo si ho skúsiť pripraviť i doma. Ak neviete ako, tu je zoznam ingrediencií, ktoré budete potrebovať na jeho prípravu. Na korpus použijete sušienky podľa vašej chuti, kokosový olej a trstinový cukor, môžete pridať i oriešky a všetko spolu zamiešať. Na náplň vám postačí kokosový krém, kešu oriešky, javorový sirup, citrónová šťava a tyčinka agaru. Na ozdobu a ochutenie cheescaku môžete pripraviť i lahodnú, napríklad jahodovú polevu, ktorú pripravíte z čerstvých jahôd, trstinového cukru, škrobu, vody a citrónovej šťavy. Čo poviete, nezbiehajú sa vám slinky už len pri samotnom zozname surovín na obľúbený vegánsky dezert?

Cuccuma s.r.o. pre vás prevádzkuje moderný ONé espresso bar/kaviareň s fantastickou kávičkou a vlastnou výrobou dezertov, v ktorom nájdete výber i z najlepších vegánskych dezertov v Trnave. Tešíme sa na vás.


Andreja Hlinku /64 91701 Trnava
tel.: +421911861816

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888