Ako na daňové priznanie

Ako na daňové priznanie


Poznáme to hádam všetci. Koniec roka a s tým súvisiace daňové priznanie. Čo to pre nás znamená? Vieme, že podať daňové priznanie musíme, avšak vieme, na, čo všetko myslieť pri daňovom priznaní? Ako ho správne podať a kto ho musí podať? Možností je niekoľko, ktorá je však tá najvýhodnejšia? Oplatí sa platiť niekomu, aby to urobil za nás? Poďme sa na to pozrieť bližšie.

Na čo všetko myslieť pri daňovom priznaní

Nikto sa mu nevyhne a vždy si na nás počká. Rok, čo rok musíme všetci platiť dane, a tak je daňové priznanie, tým najhorším spoločníkom. Nielen pre podnikateľov, ale pre každého. Ak nie ste zamestnancom na trvalý pracovný pomer mali by ste spozornieť. Zamestnanci na trvalý pracovný pomer majú totiž výhodu v tom, že ich na to upozorní zamestnávateľ. Dokonca im zamestnávateľ všetky tieto daňové povinnosti urobí za nich. Aj zamestnanec však môže požiadať svojho zamestnávateľa o výnimku, že si daňové priznanie urobí sám. Čo však v prípade, ak si daňové musíte urobiť vo vlastnej réžii? Na, čo všetko by ste mali myslieť?

V jednoduchosti povedané v daňovom priznaní treba priznať všetky príjmy za predchádzajúci účtovný rok. Pozor na to, lebo účtovný a kalendárny rok sú dve rozdielne veci. Je vôbec možné, aby si fyzická osoba urobila sama daňové priznanie? Chcete či nie, nájdu sa aj takí. Jednoducho si dokážu naštudovať, čo treba, vyplnia tlačivo a zašlú ho na príslušný daňový úrad. Na základe správne vyplnených údajov vám buď vyjde preplatok alebo daň. Ak sú však vaše príjmy rôzne môže to byť pri výpočte mätúce. Aj z toho dôvodu, že zákony a nariadenia sa často menia to môže byť niekedy komplikované.

Ako podať daňové priznanie?

Podanie daňového priznania je stále pre veľa ľudí komplikované. Čo je však najdôležitejšie je fakt, že strácať čas so študovaním aktuálnych zákonov a nariadení je zbytočne zdĺhavé. Najspoľahlivejším riešením tak zostáva pre mnohých ľudí oslovenie tých, ktorí sa pohybujú v oblasti účtovníctva a daňových zákonov. Predsa len ide o naše peniaze a asi každý chce platiť, čo najnižšie dane. Legislatíva nám umožňuje aj vo forme daňového priznania optimalizovať naše príjmy a výdaje. Toto je však mierne zložitejšia vec a určite je vhodné prenechať to na odborníkov. So svojimi peniazmi by sme nemali hazardovať ani v prípade daňového priznania. Takže buď si podáme daňové priznanie sami alebo oslovíme odborníkov.

Ak zvolíme formu odbornosti, tak vhodným riešením je spoločnosť Dortina, ktorá poskytuje účtovné poradenstvo a komplexné ekonomické služby. Odborníci, ktorí si hravo poradia s daňovým priznaním či inými účtovnými a ekonomickými procesmi.

Biskupa Királya 1097 /2 94505 Komárno
tel.: +421918932821

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888