Prečo by ste pred každým výletom nemali zabúdať na cestovné

Prečo by ste pred každým výletom nemali zabúdať na cestovné

Na cestovné poistenie by ste nemali zabúdať pri cestovaní do zahraničia. Výrazne ním eliminujete riziko finančných ťažkostí v prípade rozličných neočakávaných udalostí. Dobré cestovné poistenie vás totiž zabezpečí v prípade úrazu, náhleho ochorenia, spôsobenia škody tretej osobe či iným nepredvídateľným situáciám, ktoré môžu nepekne zasiahnuť stav vašej peňaženky. Nepodceňujte náhodu a stavte na vynikajúce cestovné poistenie.

Čo zahŕňa cestovné poistenie

Vo všeobecnosti slúži cestovné poistenie na úhradu nevyhnutných nákladov na lekárske ošetrenie, ktoré absolvuje poistenec v dôsledku neočakávaného ochorenia či úrazu. Je dôležité uvedomiť si, že cestovné poistenie je flexibilné a rozmanité. Ponuka poisťovní je skutočne rozsiahla a výber záleží iba na vás. Ale ako si vybrať dobré cestovné poistenie, ktoré vás – obrazne povedané – nenechá v štichu? Stavte na skúsených finančných agentov s výborným prehľadom, ktorí vám dobre poradia. Každopádne, je dôležité uvedomiť si, že základ cestovného poistenia je viac-menej rovnaký. Vo svojej podstate spravidla zahŕňa poistenie liečebných nákladov v zahraničí, a to vrátane nonstop asistenčnej služby v prípade, ak sa ocitnete v núdzovej situácií. Avšak, v drvivej väčšine iba základ nestačí. Preto je dnes dostupné cestovné poistenie, ktoré zahŕňa aj úrazové poistenie, poistenie zodpovednosti za škodu (vrátane nákladov na kauciu či advokáta), ako aj poistenie batožiny a iné pripoistenia.

Ako uzavrieť cestovné poistenie

Cestovné poistenie je dobrovoľné a je v balíčku poskytovaných služieb väčšiny poisťovní pôsobiacich na Slovensku. Výhodou je, že skoro všetky ponúkajú možnosť vyskladať si cestovné poistenie na mieru. Mimoriadne populárne je online cestovné poistenie, ktoré môžete uzavrieť prakticky kedykoľvek a kdekoľvek, bez potreby osobnej návštevy poisťovne. Vo výraznej miere ušetríte čas. Nemusíte sa obávať, takéto cestovné poistenie je platné okamžite po uzatvorení, čiže po zaplatení poistného môžete ihneď vycestovať. Na záver zopár rád. Ak máte cestovné poistenie a stal sa vám v zahraničí úraz, príp. ste ochoreli, tak okamžite kontaktujte asistenčnú službu (jej číslo je na poistke). Budete komunikovať s osobou v slovenčine, čiže sa nemusíte obávať jazykovej bariéry. Dostanete tipy na vhodné nemocnice, ako aj rady, ako postupovať pri návšteve tamojšej pohotovosti či lekára. Je dôležité, aby ste poistku (v online alebo papierovej verzii) mali vždy pri sebe – slúži totiž ako doklad pre platné cestovné poistenie. Po príchode na Slovensko predložíte doklady o zaplatení zvolenej poisťovni, ktorá vám náklady podľa dohody preplatí. Neutrpíte teda zbytočnú finančnú ujmu.

Expertov na cestovné poistenie, hypotéky, stavebné sporenie, dôchodok a investovanie nájdete v hypotekárnom a poistnom centre MASTER FINANCE. Garantujeme široký výber produktov a dlhodobý servis v každej životnej situácii. Náš tím tvoria špičkoví a pravidelne školení odborníci. Nájdete nás v piatich pobočkách (Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Trenčín, Nováky, Partizánske).

Farská 500 /18 95701 Bánovce nad Bebravou
tel.: +421918435921

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888