Čo je to finančné poradenstvo?

Čo je to finančné poradenstvo?

Finančné poradenstvo je službou, ktorá vám pomôže ľahšie sa orientovať vo svete peňazí a investícií. Svet financií sa denne mení, pokiaľ si chcete byť istí, že vaše financie vám zarábajú - finančné poradenstvo je maximálne vhodnou službou pre vás. V minulosti mohol byť ako finančný poradca označený takmer každý, kto sa zaoberal financiami, dnes je situácia iná a finančné poradenstvo môžu poskytovať len profesionáli.

S čím vám pomôže finančné poradenstvo?

Finančné poradenstvo je službou, ktorú môžete využiť aj vy. Hlavným cieľom finančného poradenstva je znásobiť vaše zisky, ustáliť či zlepšiť vašu finančnú situáciu, ako aj pomôcť vám pri rozhodovaní v oblasti financií, ako napríklad pri investovaní, sporení, ale i výbere hypotéky a vlastne vo všetkých oblastiach, ktoré sa dotýkajú peňazí. V minulosti mohol finančné poradenstvo poskytovať takmer každý, kto sa nejakým spôsobom orientoval vo svete peňazí. Neraz tak dochádzalo k neprofesionálnym a zlým skúsenostiam klientov s touto službou. Pravidlá bolo preto potrebné zlepšiť a upraviť tak, aby chránili najmä spotrebiteľov a ľudia finančnému poradenstvu mohli opäť plnohodnotne dôverovať.

Od roku 2010 sa pravidlá finančného poradenstva výrazne sprísnili a legislatívnymi zmenami bolo zadefinované, kto môže byť finančným poradcom. Finančné poradenstvo dnes poskytujú len oprávnení finanční poradcovia. Samozrejme, pri výber je dôležité sa rozhodovať najmä podľa recenzií, dobrého mena i skúseností finančného poradcu či agentúry poskytujúcej finančné poradenstvo. Finančnému poradcovi či agentúre ako klient platíte za rady v oblasti financií, ktoré sa vám veľmi rýchlo vrátia v podobe ziskov a výnosov, v prípade, že si vyberiete naozaj spoľahlivé finančné poradenstvo od profesionálov.

Rozhodujte sa rozumne s finančným poradenstvom

Finančné poradenstvo vám pomôže správne rozumieť financiám. Na Slovensku využíva finančné poradenstvo i dnes len nízke percento populácie. Čo je samozrejme na škodu. Tak ako v iných oblastiach je rada profesionála veľmi dôležitá, inak tomu nie je ani vo finančníctve. Pokiaľ potrebujete zdravotnú pomoc, najčastejšie vyhľadáte zdravotníka, pre právnu pomoc právnika, pre stavebnú pomoc stavebníka, pre pomoc v doprave dopravného špecialistu, no a pre pomoc vo oblasti financií by mali vaše prvé kroky smerovať k finančnému poradcovi. Aj keď je finančné poradenstvo spoplatnené, sami uvidíte, že pri výbere spoľahlivej finančnej agentúry sa vám vaše investované financie veľmi rýchlo vrátia aj s úrokmi.

Finančné poradenstvo obsahuje napríklad i hypotekárne poradenstvo, úverové poradenstvo, investičné poradenstvo, ale i službu vypracovania finančného plánu či sprostredkovania vhodného poistenia na mieru. V konečnom dôsledku vám ušetrí i množstvo času, ktorý môžete venovať rodine, priateľom, koníčkom či dosahovaniu vytýčených cieľov.

GV Consulting s.r.o dlhodobo zabezpečuje komplexné finančné služby. Zákazníkom poskytuje pomoc a odborné poradenstvo pri riešení úverov, hypoték, sporenia, investovania, poistenia, tvorby finančných plánov a mnohých ďalších činností. Neváhajte nás kontaktovať. Sme tu pre vás.

Štúrova 75 /10 01841 Dubnica nad Váhom
tel.: +421910968916

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888