Kto je to finančný poradca?

Kto je to finančný poradca?

Kým v minulosti sa ako finančný poradca mohol označovať takmer každý kto sa pohyboval vo svete financií, v roku 2010 bolo legislatívnymi zmenami jasne zadefinované kto je finančným poradcom a kto agentom či sprostredkovateľom. Finančný poradca je osobou, ktorá vám pomôže pri dôležitých životných rozhodnutiach, poradí pri investíciách a nasmeruje vás tou správnou cestou v oblasti finančníctva. Viete ako si vybrať finančného poradcu?

Kto je to finančný poradca?

Finančný poradca je osoba, ktorá vám poskytne poradenstvo a pomôže pri dôležitých rozhodovaniach v oblasti financií, finančníctvu rozumie a na trhu financií sa dobre orientuje, má denný prehľad a pravidelne mapuje aktuálnu situáciu. Finančnému poradcovi ako klient platíte za jeho rady, ktoré sa vám však rýchlo vrátia v podobe zisku či výnosov, pokiaľ si vyberiete spoľahlivého finančného poradcu.

Na Slovensku je i dnes pomerne málo finančných poradcov, nakoľko ľudia nie sú zvyknutí platiť za finančné služby, čo je vo viacerých prípadoch chybou nakoľko pomoc odborníka je v oblasti financií viac než vhodná. Tak ako napríklad na právne služby potrebujete radu právnika, na stavebné stavebníka, na tie finančné by ste nemali preskočiť finančného poradcu, ktorí vám dokáže dať radu nad zlato.

Príkladom práce finančného poradcu môže byť napríklad výber najvhodnejšej hypotéky pre vás, ak plánujete výstavu rodinného dobu či kúpu bytu, je zväčša náročné obehať všetky banky, porovnať si ponuky a najmä ponukám vhodne rozumieť a neuzatvoriť zmluvu bez rozváženia. Finančný poradca sa o všetko postará za vás, nájde najvhodnejšie ponuky a na ich základe vám poradí, ktorú zmluvu by ste mali uzavrieť a aké benefity ale i povinnosti vám z nej plynnú. Takýmto spôsobom vám finančný poradca poradí v rozličných oblastiach finančníctva.

Aký je rozdiel medzi finančným poradcom a finančným agentom či sprostredkovateľom?

Finančný poradca je teda poradcom, ktorého si vyberiete aby vám pomáhal pri vašich rozhodovaniach v oblasti financií. Finančný agent zas ponúka široký výber z viacerých produktov od rôznych spoločností a má uzatvorenú zmluvu s niekoľkými finančnými inštitúciami. Pre klientov porovnáva rôzne ponuky od spoločností, s ktorými má zmluvu a nájde tú najvýhodnejšiu. Agent je platený z provízií od spoločností v závislosti od predaja rôznych produktov. Oproti finančnému poradcovi tak nehľadá najvhodnejšiu ponuku pre vás ale vyberá z ponúk od inštitúcií, s ktorými má uzatvorenú zmluvu.

Finančný sprostredkovateľ je zas platený bankou a klientom odporúča ponuky od inštitúcií, s ktorou má práve on uzatvorenú zmluvu. Ponúka produkty inštitúcie, ktoré by mali byť výhodné pre vás a zároveň z nich získa províziu.

Patrik Kálazi – VISION vám ponúka odborné služby finančného poradcu, na ktoré sa môžete spoľahnúť tak, ako sa o tom malo možnosť presvedčiť už množstvo spokojných klientov. Neváhajte ma kontaktovať.


Björnsonova 2 94002 Nové Zámky
tel.: +421905683225

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888