Poistenie majetku rozhodne nie je zbytočnosť

Poistenie majetku rozhodne nie je zbytočnosť

Škody na dome či v domácnosti nemusíte úplne hradiť z vlastného vrecka. Poistenie majetku slúži ako ochrana, ak si náhodné a najmä negatívne udalosti žiadajú nepríjemný zásah do vašej peňaženky. Ale to nemusia. Riešením je výhodné poistenie majetku, vďaka ktorému môžete získať od poisťovne finančné odškodenie. Čo všetko môže poistenie majetku pokryť?

Poistenie majetku

Poistenie majetku zahŕňa dvojicu hlavných poistení, a to poistenie domácnosti a nehnuteľnosti. Aj keď môžu na prvý pohľad vyzerať totožne, nie je to pravda. Rozdiel spočíva v tom, čo kryje poistenie majetku – nehnuteľnosti a poistenie majetku – domácnosti. Predmetom poistenia nehnuteľnosti je nehnuteľnosť a jej súčasti, ktoré sú pevne umiestnené, t. j. nedajú sa jednoducho zložiť, zvesiť a podobne. Takéto poistenie majetku zahŕňa okná, steny aj inžinierske siete. Poistenie domácnosti pokrýva poistenie majetku, ktorý tvorí jej zariadenie, čiže nábytok, koberce, svietidlá, cennosti, elektrospotrebiče, náradie a zariadenie spojené s voľnočasovými aktivitami, výpočtovú techniku, oblečenie, obuv a ostatné hnuteľné veci ako knihy, hračky a i. Takéto poistenie majetku zahŕňa – jednoducho povedané – to, čo by spadlo, ak by ste dom obrátili hore nohami. Zvyčajne sa poistenie majetku vzťahuje na riziká ako požiar, výbuch, víchrica, úder blesku, povodeň, zosuv pôdy, pád stromu či lavíny, vandalizmus a i. Nezabúdajte ani na zdravotné poistenie, ktoré v prípade úrazov či zranení zaiste oceníte.

Prečo sa poistenie majetku vyplatí?

Poistenie majetku je považované za efektívne riešenie pokrývajúce vznik rizík, ktoré môžu spôsobiť škodu na bývaní. Práve poistenie majetku predstavuje v takejto situácii finančnú pomoc. Zmysel, akú poistenie majetku má, vynikajúco ilustruje nasledujúca situácia. Búrka vytopila váš dom. Plávajúce podlahy sú zničené a je potrebné ich vytrhať a nanovo položiť. Koberce sú rozmočené. Nábytok je nepoužiteľný, keďže jeho spodná časť nasiakla vodou. Z elektrospotrebičov kvapká voda. Schytali to aj steny, ktoré si vyžadujú ošetrenie a nový náter. A tak možno vo vymenovávaní pokračovať. Každopádne, ak poistenie majetku zahŕňa len domácnosť, tak zabudnite, že vám poisťovňa vyplatí poškodené steny. Ak poistenie majetku zahŕňa iba nehnuteľnosť, tak si zbytočne budete uplatňovať nárok na vyplatenie poistného na podlahu, koberce, nábytok a elektrospotrebiče. A uznáte, že nákup nového zariadenia či oprava poškodeného nebude lacná.

Expertov na poistenie majetku aj na iné druhy poistenia nájdete v spoločnosti CORDATA ktorá garantuje prvotriedne konzultácie, poradenstvo, asistenciu pri rokovaniach s likvidačným oddelením poisťovne, správu poistných zmlúv, poistnú kalkulačku i sprostredkovanie úverov a leasingu.


Františkánska /7 91701 Trnava
tel.: +421903191454

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888