Dôvody a fakty, prečo je životné poistenie nevyhnutné

Dôvody a fakty, prečo je životné poistenie nevyhnutné

Životné poistenie by ste určite nemali odignorovať, keďže vám môže pomôcť prekonať finančne náročné obdobie spôsobené rôznymi nepredvídateľnými situáciami a faktormi. Aj preto je životné poistenie pomyslenými zadnými vrátkami jednotlivcov i rodín. Na otázky, aké sú jeho výhody a prečo sa rozhodnúť uzatvoriť si životné poistenie, odpovedá nasledujúci článok.

Životné poistenie a jeho výhody

Dnes je životné poistenie samozrejmosťou v oblasti sociálneho systému. Medzi hlavné dôvody, prečo si uzatvoriť životné poistenie, patrí finančné zabezpečenie blízkych, a to v prípade úmrtia či vážnych zdravotných ťažkosti. Životné poistenie je istým spôsobom aj druh finančnej úspory či dokonca sporenia a v prípade uzatvorenia poistnej zmluvy na tzv. dožitie istého veku vám poisťovňa vyplatí peknú sumu. Životné poistenie znamená aj bezstarostné a investičné zhodnocovanie vašich voľných peňažných prostriedkov, a to aj s možnosťou daňovej úľavy. Vo všeobecnosti predstavuje životné poistenie istú životnú istotu a stabilitu. Jeho výhodou je aj to, že v súčasnosti je možné poistiť aj viacero osôb v rámci jednej zmluvy, čo je ideálnym riešením pre rodiny. Prospešná je aj tzv. variabilita pripoistení, teda životné poistenie je možné doplniť ďalšími poistnými skutočnosťami. Samozrejme, vždy sa poraďte s poistným agentom o tom, aké životné poistenie je pre vás najvýhodnejšie.

Čo má životné poistenie zahŕňať?

Životné poistenie najčastejšie uzatvárajú mladí ľudia v produktívnom veku, cca od 30 – 40 rokov, čo je pochopiteľné. Práve vtedy zvykne dochádzať ku kariérnym postupom, plánovaniu rodiny či kúpe nehnuteľnosti. Každopádne, na životné poistenie by ste mali myslieť už skôr, keďže práve v období mladosti je vysoký výskyt športových zranení či rôznych úrazov, ktoré z dlhodobého hľadiska môžu viesť k pracovnej neschopnosti a v horšom prípade aj k trvalým zdravotným následkom. Práve životné poistenie často pomáha preklenúť takéto nepriaznivé situácie a doplniť finančný rozpočet jednotlivca i rodiny. Na životné poistenie by rozhodne nemali zabúdať tí, ktorí majú pôžičku či čerpajú lízing alebo hypotéku. Vo všeobecnosti je pri jeho uzavretí potrebné zvážiť dôvody poistenia a skutočnosti, ktoré má pokrývať. Životné poistenie malo kryť minimálne túto trojicu rizík – trvalé následky úrazu (invalidita), smrť a dlhodobá PN.

Spoločnosť P.L.S, s. r. o. v Dunajskej Strede ponúka sprostredkovanie poistenia (osôb, majetku, áut aj cestovania), úverov a leasingu. Pre viac informácií a v prípade záujmu o konzultáciu nás kontaktujte telefonicky alebo e-mailom.

Hlavná 21 /1 92901 Dunajská Streda
tel.: +421315524737

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888