Bez revízie elektriny vám nebude platiť poistka domácnosti

Bez revízie elektriny vám nebude platiť poistka domácnosti


Vo všetkých stavbách s elektrickým prívodom je nutné robiť revízie. Vďaka nim predchádzate katastrofám, ktoré môže spôsobiť zastaralé vedenie alebo chybné ističe. Väčšine zariadení takúto povinnosť ukladá zákon. Sledujte predpísané normy, aby ste včas kontaktovali odborníkov a objednali si revízne služby. Po kontrole nikdy nezabudnite aj na dodatočné odstránenie chýb.

Pri poistení domácnosti musíte robiť revíziu

Revízie elektriny sa prioritne robia pre bezpečnosť priestorov. Kvôli zlému stavu rozvodov či ističov môže dôjsť ku skratu, ktorý spôsobí požiar. Revízie sú dôležité aj z hľadiska poistenia bytových či nebytových priestorov. Keď ste ich neurobili včas alebo ste vôbec nevykonali takúto kontrolu, tak pri poistnej udalosti môžete dostať menej peňazí alebo vám úplne zamietnu preplatenie nákladov.

Robí sa raz za jeden až päť rokov

Revízne lehoty závisia od toho, pre aké zariadenie ich potrebujete. Najčastejšie sa vyžadujú v budovách, v ktorých existuje nebezpečenstvo výbuchu. Školské zariadenia majú povinnosť robiť revíziu raz za tri roky. Každých päť rokov sa kontroluje elektroinštalácia v murovaných obytných a kancelárskych budovách. Nájdite si presný zoznam frekvencie povinnosti revízií, aby ste si včas splnili povinnosti.

Revízni pracovníci sa musia ohlásiť

Na začiatku revízie sa musia pracovníci ohlásiť majiteľovi priestorov. Nemôžu iba vojsť a začať kontrolovať bez jeho vedomia. Pred zahájením revízie domov a budov sa urobí najprv prehliadka zariadení zapojených do inštalácie. Nasledujú presné merania a testy, ktoré určia aktuálny stav elektrických rozvodov. Vykoná sa vonkajšia a vnútorná obhliadka, na základe ktorej vypracujú hodnotenie.

Rokovanie s majiteľom a odstránenie nedostatkov

Po vypracovaní hodnotenia a spísaní zoznamu prípadných chýb pracovníci ešte rokujú s majiteľmi nehnuteľností. Porozprávajú sa o výsledkoch revízie a povedia si, aké problémy je potrebné odstrániť. V správe sa určí termín ďalšej kontroly, dokedy je majiteľ povinný urobiť nápravu.

Na konci revízie získate správu

Majitelia priestorov dostávajú na konci revízie správu. V nej sa potvrdí, že sa nenašli žiadne chyby, prípadne došlo k ich náprave. Tú si odložte až do nasledujúcej revízie, ktorú urobíte po predpísanom období.

ELEKTROSTAV Slovakia spol. s r. o. prevádzkuje revízne kontroly akýkoľvek elektrických zariadení a rozvodov. Poskytujeme revízne správy v prípade rekonštrukcií, opráv alebo výstavbe nových budov. Kontroly vykonávame v súkromných, štátnych a firemných priestoroch. Pracujeme tiež s inteligentným systémom LOXONE, ktorý vytvorí smart domácnosť. Pomáhame pri montáži, demontáži a sťahovaní priemyselných zariadení. Naše služby si môžete objednať telefonicky, mailom alebo cez kontaktný formulár.

309 95153 Klasov
tel.: +421948919057

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888