Tepelné čerpadlo pre úsporné kúrenie aj chladenie

Tepelné čerpadlo pre úsporné kúrenie aj chladenie

Kvalitné tepelné čerpadlo úsporne vykúri rodinný dom aj iné väčšie priestory. Väčšinu energie na svoje fungovanie totiž získava z vonkajšieho prostredia (táto energia je zdarma). Elektrickú energiu využíva tepelné čerpadlo na chod kompresora a cirkuláciu okruhov. Ak uvažujete nad tepelnými čerpadlami, určite sa obráťte na odborníkov z GEOTHERM.

Vzduch, zem či spodná voda ako zdroj energie pre tepelné čerpadlo

Rozlišujeme tri základné typy tepelných čerpadiel – v závislosti od druhu zdroja, z ktorého čerpá energiu.

Tepelné čerpadlo vzduch-voda odoberá energiu z okolitého vzduchu. Medzi jeho prednosti patrí jednoduchá inštalácia a najnižšie investičné náklady.

Druhú kategóriu tvorí zemné tepelné čerpadlo. Jeho energetickým zdrojom je zem – najčastejšie zo zemného registra nachádzajúceho sa v blízkosti domu alebo z vrtu (z hĺbky 100 a viac metrov).

Tretím typom je tepelné čerpadlo voda-voda, ktoré získava energiu zo spodnej vody (studne). Pri tomto riešení sú potrebné dve studne. Toto tepelné čerpalo má vysokú efektivitu a je vhodné pre lokality s dostatkom spodnej vody.

Nech už sa rozhodnete pre akýkoľvek typ čerpadla, experti z GEOTHERM zaistia jeho odbornú montáž a servis.

Fungovanie tepelného čerpadla

Tepelné čerpadlo odoberie teplo z vonkajšieho prostredia a pretransformuje ho na vyššiu teplotu potrebnú na vykurovanie. Radiátory či podlahové kúrenie ju následne odovzdajú do interiéru. Zdôrazňujeme, že tepelné čerpadlo je možné využiť nielen na kúrenie, ale aj na chladenie. V ponuke GEOTHERM nájdete tepelné čerpadlá Vaillant a Nibe typické vysokou spoľahlivosťou, variabilným výkonom a dlhoročnou funkčnosťou. Kontaktujte nás a pripravíme vám odborný návrh zadarmo. Sme tu pre vás, či ide o plynový kotol, klimatizáciu, zmäkčovač vody, solárne panely alebo hľadáte účinný systém riadeného vetrania (rekuperácia). Celú ponuku našich produktov a služieb nájdete na geotherm.sk. Sme experti na obnoviteľné zdroje energie a zameriavame sa na energeticky úsporné systémy vykurovania, chladenia aj vetrania.

Ružindolská 16 91701 Trnava
tel.: +421335511819

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888