Prečo je v mestách a obciach potrebná údržba verejného osvetlenia?

Prečo je v mestách a obciach potrebná údržba verejného osvetlenia?

Verejné osvetlenie je jednoznačne dôležitým prvkom každého mesta či obce a pre obyvateľov má mimoriadny význam. Osvetlenie ulíc, ciest, parkov a iných verejných priestranstiev zvyšuje celkovú bezpečnosť a komfort občanov. Verejné osvetlenie je vždy navrhnuté tak, aby zapadlo do koncepcie konkrétneho miesta. Tým zvýši jeho atraktivitu, bezpečnosť a vytvorí z neho príjemné miesto na život. A aby to tak bolo, je potrebná údržba verejného osvetlenia.

Údržba verejného osvetlenia v praxi

Verejné osvetlenie je počas dňa nenápadným až takmer neviditeľným doplnkom v mestách či obciach. Akonáhle sa von zotmie, hneď si uvedomíme dôležitú úlohu verejného osvetlenia v praxi. Kto by chcel prechádzať tmavým parkom, či neosvetlenou ulicou? Údržba verejného osvetlenia spočíva v preventívnej kontrole jednotlivých prvkov verejného osvetlenia a následnej oprave alebo výmene chybných častí. Ide hlavne o elektroinštalačné práce a s nimi súvisiace opravy a výmeny svietidiel, opravy stĺpov verejného osvetlenia, oprava káblových porúch a zabezpečenie zemných prác. Najatraktívnejšou súčasťou verejného osvetlenia je vianočná výzdoba, ktorej sa tiež venuje patričná pozornosť, čo sa týka údržby.

Údržba verejného osvetlenia a jej výhody

Údržba verejného osvetlenia v meste alebo obci býva finančne nákladnou položkou v rozpočte. Nevyhovujúci technický stav v mnohých obciach spôsobuje ďalšie náklady na neustály servis a opravu svetelných sústav. Preto je pre obec výhodný zmluvný vzťah s firmou, ktorá bude spravovať verejné osvetlenie a bude zodpovedať za stopercentný stav verejného osvetlenia. V prípade, že údržbu spravuje firma s kvalitným manažérskym systémom, môže sa obec spoľahnúť na kvalitne odvedenú prácu s nižšími nákladmi. Pokiaľ si obec vyberie firmu, ktorá disponuje potrebným technickým a technologickým vybavením, údržba verejného osvetlenia nebude zaťažovať rozpočet a bude nielen ekonomickým prínosom, ale tiež výrazne zvýši bezpečnosť a komfort obyvateľov.

Spoločnosť ELcomp s.r.o. úspešne pôsobí na slovenskom trhu od roku 1992. Vykonávame činnosti v oblasti montáží, výroby, rekonštrukcií, opráv a údržby, odborných prehliadok a odborných skúšok elektrických zariadení. Profesionálnosť, vysoká odbornosť našich pracovníkov, efektívny výber kvalitných dodávateľov produktov a služieb a plnenie príslušnej legislatívy nám umožňuje realizovať aj tie najnáročnejšie požiadavky našich klientov. Zmyslom našej práce je dosiahnutie najvyššej kvality vykonanej práce a nájdenie optimálneho riešenia pre každý projekt. Práce vykonávame komplexne, s dodávkou materiálu, za výhodných ekonomických podmienok. Kontaktujte nás.


Pražská 2 94901 Nitra
tel.: +421376557493

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888