Kompaktné skriňové rozvádzače

Kompaktné skriňové rozvádzače

Súčasťou každého obytného priestoru sú skriňové rozvádzače, ktoré majú nezastupiteľné miesto pri výstavbe. Pre koho sú určené, a ako si správne vybrať skriňový rozvádzač vám poradíme v tomto článku. Taktiež netreba zabúdať, že pri výbere je potrebné zvážiť viacero argumentov

Pre koho sú skriňové rozvádzače dôležité?

Sú dôležitou súčasťou pri akejkoľvek výstavbe obytných priestorov. To znamená, že ich nájdeme pri každom rodinnom dome, v paneláku, ale aj ktorejkoľvek inej prevádzkovej budove. Pre mnohých z nás sú skriňové rozvádzače niečo, čo nestojí za povšimnutie. Sú však nesmierne dôležité, pretože majú za úlohu chrániť to, čo sa týka nášho domova či prevádzkovej budovy. Netreba zabúdať ani na dôležitý fakt, a to ten, že rozvádzač, rozvodná skriňa, ističová skrinka či elektrická skrinka sú si síce podobné, ale majú mnoho odlišností. S rozvádzačmi by mali pracovať iba osoby s odbornou elektrotechnickou spôsobilosťou a nemali by byť prístupne laikom. Vo všeobecnosti sú rozvádzače vyrábané z kvalitných materiálov nakoľko sú vystavené nielen poveternostným podmienkam, ale aj proti zničeniu vandalmi.

Ako si správne vybrať skriňový rozvádzač?

Kto rozhoduje o tom, kde a aký skriňový rozvádzač sa použije? Pri výstavbe komerčných projektov je tento výber zabezpečený v celkovom pláne výstavby. Pri súkromných výstavbách vám s výberom môže pomôcť stavebná spoločnosť. Pri menších projektoch je naopak developer povinný mať výber skriňových rozvádzačov zabezpečený skôr, ako sa začne so samotnou výstavbou. Ak si však chcete vybrať skriňový rozvádzač podľa seba je vhodné zvážiť niekoľko faktorov. Aktuálna ponuka skriňových rozvádzačov je dnes tak široká, že si môžete vybrať či chcete rozvádzač, ktorý je namontovateľný na omietku alebo pod omietku, aké normy má spĺňať s akým stupňom krytia, akým spôsobom sa budú otvárať a zatvárať dvierka, ale aj aká je jeho kompatibilita. Jednou z častých požiadaviek je aj materiál, z akého je skriňový rozvádzač vyrobený. Taktiež je možné si vybrať z desiatok rôznych veľkostí od menších po obrovské skrine.

Každopádne výber najvhodnejšieho skriňového rozvádzača by sme mali nechať na odborníkov, ktorí vám nielen správne poradia, ale zabezpečia aj prípadný servis a potrebný softvér. Využiť tak môžete odborníkov priamo z praxe, akými sú zaručene odborníci zo spoločnosti Rittal, ktorá je celosvetovým predajcom systémov pre skriňové rozvádzače, distribúciu prúdu, klimatizáciu, infraštruktúru IT ako aj softvér a servis.

Mokráň záhon 4 82104 Bratislava II
tel.: +421232333911

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888