Lyžiarsky kurz pre deti – kedy začať?

Lyžiarsky kurz pre deti – kedy začať?

Lyžiarsky kurz vie odbremeniť tých rodičov, ktorí chcú svoje deti naučiť sa lyžovať, avšak nemajú na to čas alebo lyžovať nevedia. Naučiť dieťa lyžovať si vyžaduje trpezlivosť a zodpovedný prístup k celému procesu. Ak chcete, aby sa naše dieťa naučilo jazdiť na lyžiach, musíte mu dať čas.

V akom veku dieťaťa sa rozhodnúť pre lyžiarsky kurz?

Názory na túto tému sa rôznia aj keď väčšina špecialistov sa zhoduje v tom, že kým sa dieťa naučí lyžovať, malo by najskôr vedieť chodiť. Na lyžiarsky kurz sa preto odporúča prihlásiť trojročné alebo štvorročné dieťa.

Aj keď sme spomenuli mladšie ročníky, všeobecne sa za správny vek na začatie výučby lyžovania považuje vek okolo 6-7 rokov. Toto je obdobie nazývané zlatý vek motoriky, keď osvojenie si nových zručností a schopností je pre deti jednoduché. Navyše deti vo veku 6-7 rokov už vedia s porozumením počúvať pokyny trénera a riadiť sa jeho pokynmi. V tomto veku je ideálne absolvovať lyžiarsky kurz.

Ako na mladších účastníkov lyžiarskeho kurzu?

Každý lyžiarsky kurz by sa mal absolvovať s heslom: „nič na silu“. Toto heslo platí najmä pre rodičov. Ak chce vaše trojročné alebo štvorročné dieťa lyžovať, umožnite mu to. Ak ho však entuziazmus po pádoch prejde, nenúťte ho do športu.

Lyžiarke kurzy pre mladšie deti bývajú vedené za účasti rodičov. Pre väčších športovcov sú organizované kurzy v rámci škôl. Žiak je pod dohľadom profesionálnych inštruktorov, ktorí sa postarajú o to, aby sa naučil udržiavať rovnováhu na lyžiach a postupne sa naučil lyžovať. Vieme, že zveriť svoje dieťa do rúk cudzieho človeka nemusí byť pre rodičov vždy ľahké. No na nás sa môžete stopercentne spoľahnúť. Našu prácu vykonávame roky a máme skúsenosti s rôznymi typmi pováh detí. Okrem lyžiarskych kurzov v našej ponuke nájdete pobytové zážitky ako škola v prírode, zážitkové zájazdy, letný tábor a organizujeme tiež teambuildingové akcie pre podniky či zahraničné dovolenky. Opýtajte sa nás na bližšie informácie ešte dnes.

Prečítajte si tiež:

622 97202 Opatovce nad Nitrou
tel.: +421948779107

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888