Ktoré spoločenské hry pre deti sú skvelou voľbou?

Ktoré spoločenské hry pre deti sú skvelou voľbou?


Spoločenské hry pre deti vždy boli obľúbené a populárne sú aj dnes. V súčasnosti nájdete na trhu množstvo klasických spoločenských hier pre deti, ale aj množstvo noviniek, pri ktorých sa zabavia ako deti tak aj dospelí. Zistite, aké spoločenské hry pre deti by rozhodne nemali chýbať vo vašich domácich zásobách.

Klasiky medzi spoločenskými hrami pre deti

Medzi najobľúbenejšie spoločenské hry pre deti rozhodne patrí pexeso. Túto jednoduchú spoločenskú hru pre deti je možné hrať už od 2 rokov. Okrem zábavy pre celú rodinu pomáha pexeso rozvíjať jemnú motoriku a taktiež logické či analytické myslenie.

Kráľom klasických spoločenských hier pre deti je Človeče, nehnevaj sa! Vďaka jeho popularite je dnes možné nájsť Človeče v rôznych tematických prevedeniach. Pri tejto spoločenskej hre sa deti naučia nie len počítať ale tiež byť trpezlivé a vyrovnať sa s víťazstvami ako aj prehrami. Človeče je vhodné pre deti približne od 4 rokov.

Klasické spoločenské hry pre deti nebudú nikdy úplné bez kartovej hry Čierny Peter, ktorú si mnohí z nás pamätajú z detstva. Podobne ako Človeče, aj túto hru dnes nájdete v rôznych tematických prevedeniach. Čierny Peter patrí medzi pamäťové spoločenské hry pre deti. Deti si pri nej trénujú nie len pamäť, ale taktiež komunikačné zručnosti. Pravidlá sú jednoduché - zvíťazí hráč, ktorý sa ako prvý zbaví dvojíc zo svojej ruky a nezostane mu na ruke nepárna karta Čierneho Petra. Hrať túto spoločenskú hru môžu už deti od 4 rokov.

Pamäťové spoločenské hry pre deti

Najobľúbenejšie spoločenské hry pre deti sú predovšetkým tie pamäťové a logické. Ak máte doma dieťa vo veku 3 až 6 rokov, vyskúšajte napríklad logickú hru Tvary, pri ktorej je úlohou dieťaťa vytvoriť štvorec 5x5 a dodržať pritom predtlačené farby. Deti si tak rozvíjajú logické myslenie, ale tiež priestorové vnímanie či koordináciu oko-ruka. Keďže Tvary patria do kategórie drevených hračiek takže sú vhodné aj pre tých najmenších.

Ak hľadáte ideálne hračky pre väčšie detičky, vyskúšajte napríklad Tapikékoi, ktorá patrí medzi pamäťové spoločenské hry pre deti od 5 rokov. Hráči sú v hre rozdelení na zlodejov a obyvateľov domu, pričom obyvatelia hádajú, čo z domu zlodeji ukradli. Deti si cvičia predovšetkým pamäť, ale tiež komunikačné zručnosti a ako bonus zažije celá rodina kopec zábavy.

Poďmesahrať.sk vám ponúka široký sortiment spoločenských hier pre deti v Bratislave, ale tiež kopec kreatívnych a náučných hračiek, puzzle, hračiek pre najmenších, bábik, autíčok či stavebníc a kociek. Prezrite si našu ponuku a urobte radosť deťom všetkých vekových kategórií. V prípade záujmu o konkrétnu spoločenskú hru pre deti či inú hračku nás neváhajte kontaktovať. Naše výdajné miesto nájdete na Seberíniho 9 v Bratislave.

Andreja Mráza 17 82103 Bratislava II
tel.: +421905643730

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888