Detské kočíky je dobré prispôsobiť aktuálnym potrebám dieťaťa

Detské kočíky je dobré prispôsobiť aktuálnym potrebám dieťaťa

Kočíky pre deti by mali spĺňať dôležité bezpečnostné parametre. Na trhu je dnes množstvo kočíkov, ktorý si vybrať môže byť veľmi zložité. Je dobré zvážiť viacero kritérií a dopredu sa poradiť s odborníkom, ktorý výber kočíka prispôsobí vašim potrebám. Zamerať by ste sa mali ako na vek a váhu dieťaťa, tak aj na budúci účel kočíka a odpovedať si na otázku, ako a kde ho budete využívať najčastejšie.

Aké kočíky sú najpoužívanejšie?

Hlboké kočíky boli preferované najmä v minulosti, dnes je tomu inak, aj keď hlboký kočík ponúka množstvo výhod. Je určený najmä deťom, ktoré ešte nedokážu sedieť. Jeho hlavným benefitom je rovné, niekedy polohovateľné, lôžko pre dieťa, ktoré je pohodlné a priestranné. Výhodou sú aj veľké kolesá a odpružený podvozok kočíka. Takýto kočík má pevnú striešku, ktorá chráni dieťa pred dažďom, snehom alebo aj slnkom či vetrom. Nevýhodou môže byť jeho veľkosť a náročnejšie skladovanie.

Veľmi obľúbené sú športové kočíky. Keď sa dieťa naučí sedieť, je čas presunúť ho do športového kočíka, ktorý mu zabezpečí lepšie pohodlie a možnosť pozerať sa na okolitý svet. Výhodou je jeho pohyblivosť a množstvo variant koliesok, ktoré sa prispôsobia vášmu pohybu. Taktiež si v ňom môžete dieťa obrátiť smerom k sebe alebo od seba. Oceňujú ho aj športovo založení rodičia či tí, ktorí kočík využívajú denne na rôzne účely.

Zlatú strednú cestu ponúka kombinovaný kočík, ktorý je akýmsi spojením dvoch alebo troch variantov kočíka. V prípade dvojkombinácie je spojením hlbokého a športového kočíka, no a v prípade trojkombinácie je jeho súčasťou aj autosedačka, takzvané vajíčko. U niektorých modelov nenájdete samostatnú vaničku, ale namiesto nej majú v športovej časti umiestnenú tašku na dieťa, ktorú môžete pohodlne vybrať a odpojiť aj so spiacim dieťaťom.

Prečo nevyskúšať obľúbený golfový kočík?

Popularite sa tešia práve golfové kočíky, ktorý je podobný športovému. Už ako ich názov značí, sú veľmi spratné, ľahké a jednoducho sa ovládajú. Dnes ich na trhu nájdete naozaj mnoho, či už hľadáte úplne jednoduchý alebo drahší model s extra funkciami, z ponuky si isto vyberiete. Ideálne sú na cestu dopravnými prostriedkami alebo na kratšie cesty. Oceníte ho urečiete, napríklad ak sa niekam ponáhľate a populárne sú aj u oteckov. Nevýhodou je snáď len, že ich nemôžete používať stále a sú skôr doplnkovým kočíkom k inému modelu, napríklad v zime či pri náročnejších terénoch by sa vám golfový kočík používal len ťažko.

Na našom internetovom obchode Kidoos nájdete široký sortiment kvalitných detských kočíkov a doplnkov do kočíkov, ako aj iných produktov pre deti prehľadne zoradení do kategórií podľa zamerania produktov. Pre ľahšiu orientáciu môžete využiť vyhľadávač, ktorý vám produkt okamžite zobrazí. V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať. Radi vám poradíme s výberom.

Kvetná 167 /22 94901 Nitra
tel.: +421917902599

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888