Karosárske práce a, čo o nich vieme

Karosárske práce a, čo o nich vieme

Vieme, že karosárske práce sú súčasťou mnohých autoservisov. Vieme aj to, že najčastejšie sa s nimi stretneme až v čase, keď je vozidlo súčasťou nehody. Sú skutočne karosárske práce potrebné alebo je to len dobrý biznis pre autoservisy? Naozaj dokážu predĺžiť životnosť vozidla či vrátiť pôvodný vzhľad? Poďme si to overiť v nasledujúcom článku.

Karosárske práce - obnova vozidla, ktorá je potrebná

Vozidlá sa skladajú z mnohých súčiastok, ale ich základom je karoséria. Je to taká nosná kostra, ktorá, ak je porušená napríklad pri nehode, tak nastáva vážny problém. Našťastie existujú zruční majstri a karosárske práce, vďaka ktorým dostáva vozidlo opätovne nový vzhľad. Vozidlo v akomkoľvek rozsahu poškodenia, tak opäť ožije a bude schopné jazdy. Celý proces obnovy vozidla má však svoje jasné pravidlá. Činnosti sa vykonávajú krok za krokom, aby sa dosiahla maximálna kvalita obnovy. Len ľudský potenciál nestačí. Pri karosárskych prácach sa často pracuje s rôznymi technológiami a strojovými zariadeniami. Bez nich by sa len veľmi ťažko mohla udiať obnova vozidla.

Karosárske práce, ako aj autolakovanie patria do skupiny tých drahších investícii. Realizujú sa prevažne v prípadoch, keď vozidlo spôsobilo alebo sa stalo súčasťou nehody. Preto je dobré, keď majitelia vozidiel majú dobré poistky. Bez poistky vás karosárske práce vyjdú na peknú sumičku. Samozrejme vždy závisí aká je miera poškodenia. Môže sa jednať o malý zásah, ale aj o veľký s použitím strojov a technológií. Ideálne je, ak svoje vozidlo zveríte do rúk značkovým servisom, ktoré majú kompletné vybavenie na karosárske práce. Tak máte istotu, že vaša karoséria dostane všetko, čo potrebuje.

Vďaka karosárskym prácam žijú vozidlá dlhšie

Karosárske práce sú dôležité aj z pohľadu lakovania. Musia byť precízne urobené, aby sa mohlo pristúpiť k ďalšiemu kroku a tým je lakovanie. V procese opravy vozidla všetko na seba nadväzuje. Vďaka tomu aj vozidlo, ktoré by ste na prvý pohľad najradšej poslali do šrotu dostane nový život. Keďže vozidlo je veľká investícia, nie každý si môže dovoliť kupovať stále nové a nové. Oprava karosérie je určite lacnejšia forma, ktorá vozidlám predlžuje život. Niekedy je totiž všetko funkčné len karoséria alebo jej konkrétna časť potrebuje obnoviť. Stačí si nájsť vo svojom okolí spoľahlivé a kvalitné karosárske práce s potrebným vybavením a zručnými špecialistami.

Bohaté skúsenosti v karosárskych prácach má aj spoločnosť AUTOGAM, ktorá sa okrem iného špecializuje, aj na finálnu úpravu, a to lakovanie vozidiel či miešanie farieb.

Kragujevská 12 01001 Žilina
tel.: +421903558507

Vaša firma ešte nie je v
Zlatých stránkach?

Rýchlo to zmeňte

alebo volajte

02/501 02 888